Burgemeester Stoop en wethouder Hartman nemen de handtekeningen in ontvangst.
Burgemeester Stoop en wethouder Hartman nemen de handtekeningen in ontvangst. Foto: Cees Hoogteyling

Leerlingen van Het Kompas in Vuren spreken tijdens raadsvergadering

28 jun, 08:02 Algemeen 3 keer gelezen

VUREN • Nadat burgemeester Servaas Stoop vorige week de raadsvergadering had geopend, werd de raad officieel toegesproken door vier leerlingen uit groep 8 van de Christelijke Basisschool Het Kompas in Vuren. Ze spraken onder meer over de verkeersveiligheid in Vuren.

In de kernagenda van het Dorpsplatform Vuren Actief staan, als belangrijkste punten om in gesprek te gaan met de gemeente, de verkeersveiligheid en de leefbaarheid van het dorp. Een van de verkeersproblemen is de beruchte kruising van de Graaf Reinoldweg met de Molenlaan. De vele verkeersongevallen die er plaatsvinden, hebben op de kinderen grote impact. Ze praten er op school over.

Gevaarlijke kruising
In Vuren zijn jong en oud het erover eens: om iets tot stand te brengen, moeten ze samenwerken. Leerlingen van Het Kompas hebben de afgelopen weken huis aan huis handtekeningen opgehaald om de aandacht van het gemeentebestuur te vragen voor de gevaarlijke kruising op de N830. Ed van Sambeek, geen onbekende voor de politiek in de gemeente, ging met vier leerlingen naar Geldermalsen om het probleem bij het college en de raad van West Betuwe onder de aandacht te brengen. In de officiële raadsvergadering, dus het is genotuleerd en vastgelegd voor de toekomst, kregen Ed van Sambeek en de vier leerlingen spreektijd. Van Sambeek: “De wens bij de inwoners is dat er een rotonde zou worden aangelegd. Maar we begrijpen ook best dat dit veel kosten met zich meebrengt. Toch zijn er wel andere maatregelen te treffen, die minder geld vragen en sneller te realiseren zijn.”

De jeugd spreekt zich uit
Angel: “Beste leden van de raad. Als leerlingen uit groep acht, voelen we ons betrokken bij ons dorp. Met vierhonderd handtekeningen van de inwoners van Vuren vragen we aandacht voor de verkeersveiligheid.” Duuk: “Pas is er een ernstig ongeluk gebeurd, waarbij een van de ouders van onze school is betrokken. Ook vorig jaar waren er meerdere ongelukken, zelfs met dodelijke afloop.” Noemi: “Wij vinden dat dit niet langer kan. Daarom houden we deze actie voor zo snel mogelijk een rotonde.” Noa: “Wij weten dat een rotonde veel geld kost. Gemeente en provincie moeten zorgen voor de veiligheid. Wij willen geen ernstige ongelukken meer.”

Burgemeester Stoop en wethouder Hartman hebben de handtekeningen in ontvangst genomen en de toezegging gedaan dat het probleem de aandacht gaat krijgen.

Cees Hoogteyling

De kinderen hebben een boodschap voor de raadsleden
Voorgesprek met de wethouder.
De voorzitter van de dorpsraad wijst de raad op de gevaarlijke verkeerssituatie in Vuren
De kinderen vinden het wel spannend
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie