Een van de optredens tijdens het Ode aan de Linge festival.
Een van de optredens tijdens het Ode aan de Linge festival. Foto: Aangeleverd

Ode aan de Linge: festivalbezoeker trekt zich niets aan van regen

Algemeen 665 keer gelezen

GELDERMALSEN •  Tijdens het Pinksterweekend vond in de Heemtuin het Ode aan de Linge kunstfestival plaats. Ondanks de regen die zondag en maandag overvloedig viel, kijken bezoekers en deelnemers terug op een bijzonder geslaagd feestelijk festival.

Op zondag 5 juni klonk het bekende stuk Canto Ostinato van Simeon ten Holt, gespeeld door pianoduo Hanny de Winter & Esther Groot en begeleid door het ritmische getik van de stromende regen op het dak van de tent langs de Linge, waar zo’n 120 bezoekers opeengepakt ademloos luisterden. Tijdens dit benefietconcert voor Oekraïne legde de stichting ‘Ik sta voor Vrede, Vrijheid & Vriendschap’ het hartvormige kunstwerk ‘Tapijt voor Vrede’. Het was alles bij elkaar een unieke, magische ervaring, aldus de bezoekers.

Op Tweede Pinksterdag was het Ode aan de Linge festival in de Heemtuin, met beeldende kunst, muziek, theater en poëzie. Het door zo’n 1000 liefhebbers bezochte festival werd geopend met een performance op het water, waar Maud van Wielink ‘Mon coeur s‘ouvre a ta voix’ van C. Saint Saens vertolkte. Eenmaal aan land werd zij onthaald door de Timboektoe Bigband, waarbij een tour langs de kunstwerken van de twintig deelnemende kunstenaars werd gemaakt op een open kar.

Het ‘groenplein’ was gevuld met 5 stands, hier kwam de aanraking met de Heemtuin nog dichterbij, vereniging voor het behoud van het Lingelandschap, het IVN, de Fruitmotor, het Voedselbos en het Velt informeerden de bezoeker over biodiversiteit, voedsel uit de natuur, het leven van de libelle en gekrenkte appel.

Meer info: www.odeaandelinge.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app