Afbeelding

KNO Medisch Centrum Waardenburg organiseert Allergiedag

Algemeen 424 keer gelezen

WAARDENBURG • Mei is de piekmaand van het hooikoortsseizoen. Allergie is één van de meest voorkomende ziekten in ons land. Ongeveer 60% van de Nederlanders heeft de klachten echter niet onder controle. Daarom organiseert KNO Medisch Centrum in Waardenburg op zaterdag 21 mei een Allergiedag. Tussen 10.00 en 17.00 uur is iedereen, op afspraak, welkom om meer te leren over luchtwegallergieën zoals hooikoorts en huisstofmijtallergie. Bovendien kan men een gratis allergietest doen om inzicht te krijgen waarvoor men allergisch is.

“Mocht iemand allergisch zijn dan kunnen we meteen bespreken welke behandeling kan werken”, stelt dr. Mark Aarts van KNO Medisch Centrum. “25 tot 30 procent van de Nederlanders is allergisch, maar niet iedereen beseft dat en gaat naar de dokter. Daarom staan onze keel-, neus- en oorartsen en allergie-assistentes op deze dag klaar om alle vragen te beantwoorden.”

Allergische scholieren scoren lager
Het is de eerste keer dat KNO Medisch Centrum een Allergiedag organiseert. Dr. Bas op de Coul: “Dat doen we niet voor niets want we krijgen steeds beter inzicht in de gevolgen van allergie op ons dagelijks leven. Zo scoren allergische scholieren gemiddeld een punt lager voor hun eindexamen. Niet fijn om te beseffen, wanneer je hooikoorts hebt en je centraal schoolexamen midden in het hooikoortsseizoen plaatsvindt. Goede en tijdige behandeling kan dus het verschil maken voor het schooladvies of vervolgstudie. Daarnaast zorgt een luchtwegallergie, zoals hooikoorts of huisstofmijtallergie, vaak voor vermoeidheid, hoofdpijn, moeite met slapen en concentratieproblemen.”

Aanmelden voor de Allergiedag kan via gcoregistration.com/AllergiedagWaardenburg2022. Een afspraak is gratis. Er is geen verwijzing van een huisarts nodig en het heeft ook geen invloed op het eigen risico vanuit de zorgverzekering.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie