Burgemeester Stoop en Dutry geven het startsein.
Burgemeester Stoop en Dutry geven het startsein. Foto: Cees Hoogteyling

Groot applaus voor mascotte Dutry in Haaften

Algemeen 690 keer gelezen

HAAFTEN • Burgemeester Servaas Stoop was dinsdagavond naar Haaften gekomen om officieel de jongste inwoner van het dorp voor te stellen aan de wandelaars van de avondvierdaagse. 

Het was voor de ruim 200 deelnemers even spannend. Wie zou die jongste inwoner zijn? Voorzitter van de vierdaagse Mariska Foppen was blij dat de burgemeester er was. De aanwezige wandelaars met ouders waren verrast toen zij een duo-fiets zagen komen met daarop een supergrote uil. Deze uil is de nieuwe mascotte van Haaften. Burgemeester Stoop: 

“We hebben gelukkig de periode van corona nu achter ons. Tijdens de corona was het rustig, op de weg en in de lucht. Dat heeft tot gevolg gehad dat er in de kasteeltoren van Haaften zich uilen hebben gevestigd. Ze hebben zich bij de gemeente West Betuwe laten inschrijven en zie, dit is onze jongste inwoner.”

Onder een groot applaus werd de uil verwelkomt. De uil draagt de naam Dutry als mascotte. Het is mogelijk gemaakt door de gemeente West Betuwe, die heeft een bedrag uit het leefbaarheidsfonds beschikbaar gesteld, het Platform Mooi Haaften, de Oranjevereniging en natuurlijk de avondvierdaagse.

Na de presentatie van de nieuwe mascotte, werd door de mascotte en de burgemeester het startlint doorgeknipt. De start was van het schoolplein van openbare basisschool De Wielewaal.

Cees Hoogteyling

Vrijwilligers delen de startkaarten uit
Wandellaars in Haaften op pad.
Spanning voor wat er gaat komen.
De paden op de lanen in|
De stemming is geweldig.
Burgemeester Stoop spreek de deelnemers toe
De verrassing is de mascotte van Haaften.
Ook de ouders genieten van dit wandelfeest.
Daar komt de verrassing.
De nieuwe inwoner op de fiets
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie