• Sieb Tuiten in januari 2022.
• Sieb Tuiten in januari 2022. Foto: Dick Aanen

Oud-dorpsschooldirecteur Sieb Tuiten uit Vuren overleden

Algemeen 3.031 keer gelezen

VUREN • Afgelopen dinsdag (3 mei) is Vurenaar Sieb Tuiten op 83-jarige leeftijd overleden. 

Sieb Tuiten was een heel bekende en zeer geliefde dorpsfiguur. Hij was vanaf 1962 tot 2001 verbonden aan de openbare lagere school De Vuurvlinder: van 1961 tot 1972 als onderwijzer en vanaf 1971 tot zijn afscheid als hoofd der school/directeur. Hij was immens populair bij zijn leerlingen en collega’s. 

Daarnaast vervulde Sieb Tuiten in het dorp dat hij liefhad tal van bestuursfuncties in heel veel verenigingen. Hij was aanjager van initiatieven en evenementen in het dorp. Niks was hem teveel. Dorpsgenoten deden nooit tevergeefs een beroep op hem. Als Sieb iets organiseerde kwam het goed.

In 1968 was Sieb Tuiten oprichter van volleybalvereniging Serve’68. En in 1990 gaf hij met Aart Bijl, Henk van den Berg en Johan Slijkoort de aanzet voor de oprichting van de historische vereniging ‘Heerlijkheid Vuren’. Bijl en Tuiten vormden 32 jaar lang een hecht duo in het bestuur: Bijl als voorzitter, Tuiten als secretaris. 

Aart Bijl is vol lof over Sieb Tuiten. “Ik heb nooit iemand meegemaakt die zo ontzettend aardig, meelevend en inspirerend was. Hij had altijd belangstelling voor iedereen. Het was onmogelijk om ruzie met hem te maken.” 

Legendarisch waren de jaarverslagen die Sieb Tuiten produceerde. “Het waren bloemrijke samenvattingen van wat zich in het jaar had afgespeeld binnen de vereniging en in het dorp.”

Begin dit jaar was Sieb Tuiten nog nauw betrokken bij de publicatie van de memoires van zijn vriend en dorpsgenoot Jan Aantjes. 

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie