Afbeelding
Foto: Waterschap Rivierenland

Twee kavelruilprojecten afgerond Gelderland West

Algemeen 276 keer gelezen

WEST BETUWE • Afgelopen maand zijn er twee kavelruilen afgerond van het kavelruilproject Gelderland West, welke op dit moment plaatsvindt in de Bommelerwaard en West Betuwe.

In twee kavelruilen in de Bommelerwaard en West Betuwe ruilden 24 agrarische grondeigenaren met elkaar ruim 100 ha landbouwgrond. De kavelruil in West Betuwe levert een bijdrage aan de grondverwerving voor de dijkversterking tussen Waardenburg en Gorinchem. 

De betrokken grondeigenaren worden in de kavelruil gecompenseerd met grond veelal dichterbij huis. En Waterschap Rivierenland kan de benodigde gronden verwerven van de betrokken grondeigenaren om de dijkversterking te kunnen uitvoeren. In de Bommelerwaard ruilen agrariërs en verpachters grond met elkaar om de verkaveling te verbeteren. Hierdoor krijgen enkele agrariërs meer grond aan huis en wordt grond op afstand van bedrijven dichterbij en bij elkaar gelegd. 

Door de inzet van ruilgronden van de provincie Gelderland is dit alles mogelijk. Het resultaat van dit alles is dat de betrokken agrarische bedrijven hun bedrijfsvoering kunnen optimaliseren en dat de verpachters de ligging van hun grondposities kunnen verbeteren. Op dit moment wordt nog gewerkt aan een laatste kavelruil in West Betuwe die naar alle waarschijnlijkheid komende tijd zal worden afgerond.

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie