Afbeelding
Foto: Goedele Monnens

VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers voor Syrisch gezin in Haaften

Algemeen 535 keer gelezen

haaften • Eind december komt er een Syrisch gezin in Haaften wonen: een alleenstaande moeder met haar kinderen. Ze komen direct vanuit een vluchtelingenkamp naar Nederland. Voor hen is alles nieuw hier. 

VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers die hen de eerste periode willen ondersteunen. Er zijn huizeninrichters en maatschappelijk begeleiders nodig.

Een huizeninrichter helpt het huis ‘kampeerklaar’ te maken, zodat het gezin er direct in kan trekken. Stoffering is aanwezig, maar meubels, witgoed en andere spullen moeten nog geregeld worden. Gevraagde tijdsbesteding: ca. vier dagdelen per week, van begin december tot eind januari.

Des maatschappelijk begeleider maakt de cliënten wegwijs in en rondom het huis en helpt met het leggen van contacten in de buurt. De begeleider helpt met het regelen van allerlei praktische zaken, zoals huisvesting, financiën en gezondheidszorg en helpt hen om de weg te vinden in West Betuwe. Gevraagde tijdsbesteding: 2 tot 4 dagdelen per week.

Vrijwilligers bij VluchtelingenWerk maken echt het verschil in het leven van mensen. Ze helpen hen met het opbouwen van een nieuw en veilig leven. Ze maken onderdeel uit van een gezellig en gemotiveerd team en krijgen begeleiding van een beroepskracht. VluchtelingenWerk werkt coronaproof.

Interesse? Neem voor meer informatie contact op met Iris Ruijs, (teamleider) via iruijs@vluchtelingenwerk.nl

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie