Afbeelding
Foto:

Annet IJff lijsttrekker PvdA West Betuwe

Algemeen 197 keer gelezen

WEST BETUWE • Annet IJff is tijdens een virtuele ledenvergadering unaniem gekozen tot lijsttrekker van de PvdA West Betuwe. 

De huidige wethouder van (o.a.) duurzaamheid is vereerd dat ze de lijst aanvoert in maart 2022: “We hebben hard gewerkt aan de nieuwe gemeente de afgelopen drie jaar. Het is tijd om daar nu de vruchten van te plukken en het vele beleidswerk in uitvoering te gaan brengen. Het gaat een bijzondere campagne worden in verband met de coronapandemie maar ik sta te popelen om als lijstrekker en campagneleider te laten zien waar we aan gewerkt hebben als PvdA en waar we graag nog verder mee aan de slag willen.”

Een mooie gemeente voor iedereen
Naast het vaststellen van de kandidatenlijst werd ook het verkiezingsprogramma vastgesteld. De bekende en veel genoemde thema’s komen hierin terug maar het sociale gezicht van de PvdA, zoals de mensen gewend zijn is waar de nadruk op komt te liggen. “Onze gemeente is mooi, er liggen veel kansen maar het moet ook echt voor iedereen bereikbaar zijn. Ondersteunen van initiatieven voor de bouw van betaalbare woningen, veilig fietsen en goede beschikbaarheid van kinderopvang zijn enkele speerpunten waar we graag over in gesprek gaan. Op onze lijst staat een mooi team die met deze thema’s aan de slag gaat als we het vertrouwen van de kiezer krijgen”, aldus de lijsttrekker uit Buurmalsen. 

Kandidaten
Op de kandidatenlijst van de PvdA West Betuwe staan verder onder andere nog de namen van Richard Hoogveld (Rhenoy), Willem Viveen (Herwijnen), Griedo Brel (Heukelum), Rijk van de Wardt (Heesselt), Henk de Jong (Haaften), Johan van den Tweel (Geldermalsen), Pieter van Eeuwijk (Geldermalsen), Cathrijn Haubrich (Deil), Rosa Huizenga (Asperen), Frans de Loos (Beesd), Hendrik Jan te Riet (Geldermalsen) en Eric Teuling uit Tricht. “Een goede mix van ervaring, leeftijd en spreiding door de gemeente zoals door het lokale partijbestuur gewenst”, zegt de partij in een persbericht. 

Meer informatie : https://westbetuwe.pvda.nl/verkiezingsprogramma/

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie