Afbeelding

Variëteit bij LingeFilm

Algemeen 117 keer gelezen

geldermalsen • Deze week bij LingeFilm lijkt het programma speciaal gemaakt om te verbazen. De variëteit is groot: een korte eindexamenfilm, een drama, sciencefiction en een Sinterklaasfilm. 

Om te beginnen is er een dubbelvoorstelling, bestaande uit een korte film en een niet zo lange film: De korte film is Sisters, een veelbekroonde dansfilm van de Filmacademie. De niet zo lange film is Petite Maman, over een achtjarig meisje dat onlangs haar oma is verloren. Te zien op vrijdag 19 november ( met een inleiding door de scenarioschrijfster en regisseur van Sisters) om 20:30 uur en op woensdag 24 november om 20:00 uur.

Verder draait de film Dune, naar de vaak onverfilmbaar geachte sciencefiction klassieker. Dune is te zien op zondag 21 november om 19:30 uur en op donderdag 25 november om 19:30 uur. In deze periode denkt LingeFilm natuurlijk ook aan de allerkleinsten onder ons met Trammelant in Spanje. Deze film wordt vertoond op woensdagmiddag 24 november om 14:30 uur.

In Sisters groeien drie zussen samen op in een probleemgezin. Ze zijn overgeleverd aan elkaar en overleven zolang ze samen zijn. Ze spelen, kriebelen elkaar en sluiten elkaar soms buiten. Maar één ding staat vast: hun band is onverbrekelijk. Maar is die band sterk genoeg om de realiteit van hun bestaan te overwinnen? Het achtjarige meisje Nelly, dat in Petite maman haar oma verloor, vindt een nieuw vriendinnetje, waarmee ze fijn kan spelen. De twee meisjes ontwikkelen een speciale band. Langzamerhand ontdekt Nelly haar eigen plek in de wereld.

De film Dune is een echte sciencefiction blockbuster. Dune serveert aan de kijker een onovertroffen fantasiewereld waarin je misschien wel zult verdwalen. Reusachtige buitenaardse architectuur, expressieve kleding, afgeleefde machines, ballonruimteschepen, helikopters met de vleugels van een libelle en gigantische zandwormen… Alles aan Dune is een overtreffende trap.

Tot slot de Sinterklaasfilm Trammelant in Spanje. De boeven Mammie en Stan zijn erg boos op Sinterklaas, want het is zijn schuld dat zijn in de gevangenis zijn beland. Zodra ze weer vrij komen, reizen ze naar Spanje om wraak te nemen. Gaat het ze lukken om Sinterklaas en zijn Pieten dwars te zitten?

Te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdagavond 20.30 uur, zondagavond 19.30 uur, dinsdagmiddag 14.30 uur, woensdagavond 20.00 uur en donderdagavond 19.30 uur. Entree € 9,00 / LingeFilm FanPas € 6,50. E-tickets via www.lingefilm.nl.

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie