Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Panden in Tiel gesloten vanwege drugshandel

112 1.535 keer gelezen

TIEL • Burgemeester Frank van der Meijden is nog geen maand burgemeester en heeft drie drugshandel en -bezit gevallen aangepakt. Hij werkt samen met het Openbaar Ministerie (OM) en de politie. Hiermee wil de burgemeester meer veiligheid voor de inwoners creëren. 

Gesloten panden

Vanaf vandaag is een bedrijfspand voor een jaar gesloten. In dit pand werden grote hoeveelheden verdovende middelen gevonden en grondstoffen die gebruikt worden voor de productie van synthetische drugs.

Ook werd een huurwoning voor drie maanden gesloten. De woning was eerder onderzocht door de politie en er werd onder andere Ketamine, MDMA, 2MMC, GHB, illegaal vuurwerk en op vuurwapens lijkende voorwerpen gevonden. 

Twee dealers

Daarnaast worden twee dealers die openlijk drugs verhandelde strafrechtelijk vervolgd door politie en het OM. De burgemeester heeft de beide personen een last onder dwangsom opgelegd.

Burgemeester Van der Meijden verklaart: “Drugshandel en -bezit zijn onacceptabel in onze gemeente. Dit brengt grote risico’s met zich mee voor de volksgezondheid, de openbare orde en de veiligheid. Daarom treden we hier hard tegen op, samen met onze partners. We roepen alle inwoners op om verdachte signalen te melden. Samen kunnen we een veilige samenleving creëren.”

Misdaad kan gemeld worden via de politie 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Ook kunnen meldingen online gedaan worden via: Meld Misdaad Anoniem.

(Bron: 112Rivierenland)

Anne Ruth den Hertog

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden