Wedstrijd duurt net te lang voor WHV

Sport 455 keer gelezen

ASPEREN • De Asperense volleyballers hadden afgelopen vrijdagavond nummer twee van de ranglijst Volley Lek & IJssel op bezoek. Een ervaren team waar WHV al menig duel mee heeft uitgevochten. Zonder de geblesseerde René Roth en Rens de Ridder liet de ploeg halverwege de vierde set toch de overwinning uit handen glippen. In de vijfde set kon WHV geen vuist meer maken en moest het uiteindelijk de overwinning aan de bezoekers laten.

WHV dat al het gehele seizoen personele problemen kent, begon ook deze wedstrijd met slechts vijf man uit eigen selectie. Rene Roth is nog altijd herstellende van een blessure en Rens de Ridder heeft helaas definitief moeten besluiten te stoppen wegens een slepende blessure. Daarnaast is Wildrik van de Plassche nog altijd in opbouw na enige weken noodgedwongen aan de kant te hebben gestaan en middenman Jonathan Heijting was nog niet helemaal fit. Gelukkig waren Yari Alkema en Dave de Jong vanuit Heren 2 opnieuw bereid de selectie te versterken.

Het eerste deel van de wedstrijd verliep over het algemeen prima aan de kant van WHV. Aan de hand van een goede servicedruk wist de thuisploeg de aanvallende inspiraties van Volley Lek en IJssel goed onder controle te houden. Hierdoor konden de bezoekers slechts zelden hun lange middenspelers aanspelen en moest er veel over de buitenkanten. En dat was over het algemeen redelijk goed te verdedigen voor het alerte Asperense achterveld. Daarnaast had WHV de passing redelijk onder controle zodat de Asperense middenaanvallers voldoende dreiging konden brengen. Spelverdeler Niels Reder kon dan ook lekker variëren en het aanvalstempo hoog houden.  De momenten dat dit even niet lukte werd ook gelijk duidelijk dat de lange mannen uit Krimpen een prima blokkering hadden. En dus was het zaak de ballen goed en zuiver te blijven spelen.

Op de tweede set na lukte dit aardig aan de kant van WHV. Halverwege de vierde set leek de thuisploeg met een 2-1 voorsprong op zak dan ook onderweg naar een 3-1 overwinning. Maar helaas kon de ploeg het niveau net niet lang genoeg vasthouden. Waar de tegenstander voldoende spelers achter de hand had om door te wisselen en vers bloed binnen de lijnen te brengen, kon WHV dit niet. De energie binnen de ploeg zakte langzaam weg, omdat bij een aantal spelers de pijp bijna leeg was. De ballen kwamen dan ook minder zuiver bij de spelverdeler aan met als gevolg dat er steeds meer ballen naar de buitenspelers moesten. En dat had de blokkering van de tegenstander prima in de smiezen. De opgebouwde voorsprong verdween daardoor punt voor punt, zodat uiteindelijk de vierde set met 23-25 werd verloren. De vijfde set kon WHV geen vuist meer maken. De Asperense volleyballers kwamen slecht met grote moeite langs de blokkering van Volley Lek en IJssel en moesten dan ook genoegen nemen met een 2-3 nederlaag. Komende zaterdag wacht de volgende wedstrijd als WHV op bezoek mag bij Next Volley Dordrecht. Hopelijk dan weer met een wat fittere selectie.

• Willy Cornelissen onder de goudreinet Schone van Boskoop bij zijn Solognot schapen
Bloesempracht aan de Diefdijk: 'Dat wil toch niemand missen?' Nieuws gisteren
• Wethouder Kees Bel in De Prenter met buurtbewoners.
'Buurten in de Huiskamer' van start in De Prenter in Vianen: 'Nodig voor meer verbinding' Nieuws 24 apr, 15:00
• G. Bullée, M. Visser, L.Cordado en L. Geurtz.
Voedselbank Leerdam ontvangt cheque van 500 euro: 'We gaan hiermee door hoor' Nieuws 24 apr, 12:00