• Sanne Oost.
• Sanne Oost. Foto: Les van der Wal

Viaanse Sanne Oost Nederlands kampioen op onderdeel ‘sprong’ én seizoenskampioen

Sport 1.114 keer gelezen

DEN HAAG • In Den Haag won Sanne Oost van Gymnastiekvereniging DOS Vianen tijdens het NK afgelopen weekend zilver bij de senioren 2e divisie en door deze prestatie is zij uitgeroepen tot seizoenskampioen: de beste turnster in deze categorie over het seizoen 2023-2024. 

De turnster was als eerste geplaatst voor dit NK. Oost turnde een uitstekende meerkampfinale ondanks een val van de balk. Zij legde beslag op zilver en de daarmee verdiende rankingpunten zorgden ervoor dat zij de beker in ontvangst mocht nemen voor de titel seizoenskampioen.

Nederlands kampioen ‘sprong’
Op zondag werd het NK toestelfinales gehouden en wist de Viaanse turnster Nederlands kampioen te worden op het onderdeel sprong en pakte zij ook nog de zilveren medaille op het onderdeel brug.

Deze prestaties zorgen ervoor dat Oost volgend seizoen verplicht moet promoveren naar de hoogste divisie maar eerst is zij nog gekwalificeerd voor de meerkampfinale en toestelfinale sprong die gehouden worden in Sportpaleis Ahoy te Rotterdam in het weekend van 22 en 23 juni.

Medaille voor Liese Altorffer
De Viaanse vereniging vaardigt nog een turnster af naar Ahoy: Liese Altorffer. Bij de junioren 3e divisie wist de bijna 17-jarige Altorffer tijdens het NK beslag te leggen op de vijfde plaats mede door een prachtig uitgevoerde brugoefening waarmee zij de hoogste score behaalde. Op dit onderdeel kwam zij op zondag ook nog in actie tijdens het NK toestelfinale en pakte de zilveren medaille. Altorffer draait een geweldig seizoen en haar kwalificatie aan de Ahoy-cup is een kers op de taart.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden