• Het kampioensteam van De Albatros.
• Het kampioensteam van De Albatros. Foto: Alicia Jagers

Waterpoloheren De Albatros kampioen na spectaculair titelduel

Sport Fotoseries 815 keer gelezen

VIANEN • Zaterdagavond stond de grand finale op het programma voor de waterpoloheren van de Albatros op het programma in zwembad Helsdingen. In een volgepakt zwembad ontspon zich een prachtige wedstrijd om het kampioenschap tegen nummer twee UZSC. Na een uur spelen stond er 12-12 op het scorebord, voldoende voor het eerste kampioenschap in 25 jaar.  

Een aantal jaar geleden werd bij Albatros een serieus plan gemaakt om stappen naar een hoger waterpoloniveau te maken. Met eerst een promotie en nu het kampioenschap is de doelstelling van dit plan bereikt. Maar belangrijker, er staat een jong en gretig team wat nog veder kan groeien de komende jaren. Daarnaast is het jeugd waterpolo op orde zodat door kwaliteit de verenging ophoog wordt gestuwd. 

Goede start 
Zaterdag liet het Albatros team onder aanvoerderschap van Fabian van de Bor gelijk zien dat de ploeg het kampioenschap wilde opeisen. Na de eerste periode stond het 4-3 in het voordeel van Albatros en na de tweede periode was het 7-4, mede door een eindelijk weer op dreef zijnde Jesse de Zeeuw. Hij zou er deze wedstrijd drie maken.

Na halftime was het Jouke Angevaare die loskwam en deze wedstrijd een viertal doelpunten kon maken. Toch zat de spanning er goed in bij beide ploegen en er werden verschillende man meer-situaties slordig afgewerkt. Maar met een comfortabele 11-9 ging de Albatros de laatste periode in.

Spanning stijgt 
USZC moest nu een verschil van vijf doelpunten maken om Albatros van de titel af te houden. De strijd ging na 20 competitie wedstrijden namelijk slechts om het onderlinge resultaat tussen de twee teams. UZSC zette nog maar eens aan en bracht het verschil terug naar 12-12 met nog twee minuten te spelen waarmee de spanning steeg en het jonge Albatros-team de controle moest houden over de bal en daarmee de wedstrijd. Dat lukte en dus kon het feest losbarsten.

Albatros wint met dit gelijkspel het kampioenschap met drie punten voorsprong op UZSC . Het doelsaldo tussen de kemphanen dit seizoen laat een verschil zien van 51 doelpunten. Van de 252 doelpunten nam topscorer Luc de Zeeuw er 69 voor zijn rekening gevolg door Jesse de Zeeuw met 45 doelpunten.

Albatros-doelpunten deze wedstrijd: Jouke Angevaare (4), Jesse de Zeeuw (3), Luc de Zeeuw en Sander van Ditmarsch (2), Tim Bloemheuvel (1).

Kampioensteam 
Om dit kampioenschap te halen maakte Albatros dit seizoen gebruik van Jouke, Ton en Ronald Angevaare, Tim Bloemheuvel, Fabian van de Bor, Danny Bos, Vincent Chaigneau, Sander en Mark van Ditmarsch, Arno Hamoen, Danny Kemp, Peter Oosterbeek, Joran en Boas Velis, Jurre Vermeer, Jesse en Luc de Zeeuw en Jim Regts.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden