• Het tankstation in Vianen aan de Stuartweg.
• Het tankstation in Vianen aan de Stuartweg. Foto: 112-Glasstad

17-jarige overvallers van tankstation in Vianen betuigen spijt: niet terug naar cel en taakstraf

112 990 keer gelezen

VIANEN • De twee 17-jarige jongens die op donderdagavond 2 november 2023 in Vianen een tankstation aan de Stuartweg overvielen, zijn veroordeeld tot een cel- en een taakstraf. Dat heeft de rechtbank besloten. 

De jongens overvielen die avond een tankstation aan de Stuartweg. Ze bedreigden de medewerker met een mes en gingen er met een geldbedrag per scooter vandoor. Eén van de verdachten, een 17-jarige jongen uit Nieuwegein, kon na een korte achtervolging op de Achterkade worden aangehouden. Zijn handlanger, een 17-jarige jongen uit de gemeente Vijfheerenlanden, wist te ontkomen en werd de volgende ochtend in zijn woning aangehouden.

Niet terug naar cel en taakstraf 
Beide verdachten stonden vorige week voor de rechter. Deze oordeelde dat een celstraf in de jeugdgevangenis van vier maanden, waarvan drie maanden voorwaardelijk, voor beide jongens passend is. Doordat de jongens al een maand in voorarrest zaten, hoeven ze niet meer terug naar de jeugdgevangenis.

Daarnaast krijgen zij een (leer)werkstraf van 35 en 100 uur. Ook moeten zij aan het tankstation en de medewerker een schadevergoeding van zo’n 2.400 euro betalen.

Spijt 
Beide jongens hadden geen strafblad. Daarnaast vond de rechtbank het duidelijk dat de jongen spijt hadden van hun actie, ook richting het slachtoffer. Hier is rekening mee gehouden in de strafmaat.

Bron: 112-Glasstad  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden