Afbeelding
Foto: Aangeleverd

VHLvoorelkaar organiseert grote blijmaak-actie voor vrijwilligers

Algemeen 502 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN •  Traditioneel is het op 7 december de Nationale Vrijwilligersdag.Dit is bij uitstek dé dag om een extra compliment uit te delen aan iedereen die zich in het afgelopen jaar over het lot van een ander of de samenleving heeft ontfermd. Daarom geeft VHLvoorelkaar iedereen een lot voor de ‘Do Good Loterij’. De ruim 3.000 prijzen zijn gedoneerd door het bedrijfsleven.

“We vinden het geweldig dat er elk jaar zoveel mensen voor elkaar klaarstaan. Het is nu meer dan belangrijk dat we naar elkaar omzien”, vertelt Simone Visser van VHLvoorelkaar. “Steeds meer mensen zijn eenzaam, hebben een gebrek aan een eigen netwerk of worden door armoede getroffen. Lichtpuntjes bieden troost op donkere dagen. Speciaal voor al die mensen in de gemeente Vijfheerenlanden die er dag in dag uit voor een ander zijn en zich belangeloos inzetten en zo een ander even laat stralen, organiseren we de blijmaak-actie: de Do Good Loterij.”

Loterij
“Het idee van de loterij is simpel. Heb je dit jaar vrijwilligerswerk gedaan? Of je op een andere manier over het lot van een ander of je omgeving ontfermd? Dan krijg je een lot voor de Do Good Loterij”, legt Simone Visser uit. “Met ruim 3.000 te winnen prijzen is de loterij goed gevuld. Zoals een boodschappenpakket van de Dagwinkel uit Schoonrewoerd, een cadeaupakket van Winkel&Zo Everdingen, gratis toegang tot het Stedelijk Museum Vianen, entreetickets voor dagjes weg en zelfs een fiets.
De loterij wordt gesponsord door het (lokale) bedrijfsleven. Daar zijn we dankbaar voor, want ook zij hebben het in het afgelopen jaar niet makkelijk gehad. Mooi dat iedereen zo met zijn eigen kracht impact maakt. Met deze grote blijmaak-actie inspireren we iedereen om het verschil te blijven maken.”

De blijmaak-actie
De loterij is onderdeel van een samenwerking met ruim zestig gemeenten in Nederland. “Samen staan we sterker. In dit geval kunnen we zo meer mensen bereiken en blijmaken. En ja, ook meer cadeautjes verzamelen.” aldus Simone Visser.

VHLvoorelkaar nodigt iedereen uit die iets goeds heeft gedaan maar nog geen lot heeft ontvangen, om hun lot op te halen op www.vhlvoorelkaar.nl. Ook maatschappelijke organisaties kunnen hun vrijwilligers gratis aanmelden. Aanmelden kan van 7 tot en met 14 december. De landelijke prijzen worden in de laatste drie weken van december uitgereikt en de lokale prijzen op 9 januari.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
College doet voorstel inzake zoekgebieden windturbines: verder onderzoek naar locaties Autena en Zijderveld Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Appartementen aan de Hellingbaan in Leerdam worden gesloopt: 'Vanwege de slechte staat de enige optie' Algemeen gisteren
Afbeelding
Leerdam en Pfinztal: van partnergemeenten naar vriendschapsband Algemeen 2 feb, 09:11