Afbeelding
Foto: Pixabay
Ingezonden mededeling

De fietsaccu gaat slechter presteren: wat is de beste optie?

Zakelijk 355 keer gelezen

We pakken steeds vaker de elektrische fiets in plaats van de auto, en dit is natuurlijk een mooi ontwikkeling. Het is belangrijk om ons steentje bij te dragen op het gebied van duurzaamheid, zoals ook met zonnepanelen, woningisolatie en bijvoorbeeld de aankoop van een warmtepomp. Toch brengt het toenemende gebruik van de elektrische fiets ook een nadeeltje mee. De accu gaat namelijk sneller slechter presteren. Hoe meer de fiets gebruikt wordt, hoe eerder de accu aan vervanging toe is. Wat kun je nu het best doen als jouw fietsaccu slechter gaat presteren of het helemaal begeeft?

Revisie is de beste optie als het gaat om duurzaamheid

De aanschaf van een nieuwe fietsaccu is niet alleen duur, maar ook belastend voor het milieu. Elke geproduceerde accu draagt bij aan de toename van elektronisch afval. Door te kiezen voor revisie geef je je accu een tweede leven, waardoor dit zeker de beste keuze is die je hebt. Dit proces houdt in dat de versleten cellen binnen de accu worden vervangen door nieuwe, waardoor de prestaties van je fiets accu weer op peil komen zonder dat er een compleet nieuw product geproduceerd hoeft te worden. Zo bespaar je niet alleen geld, maar draag je ook bij aan een duurzamere wereld.

Je profiteert direct van een mooie kostenbesparing

Het laten reviseren van een accu is aanzienlijk goedkoper dan de aanschaf van een nieuw exemplaar. Afhankelijk van het type en de capaciteit van je accu, kan revisie je honderden euro’s besparen. Daarnaast verlengt revisie de levensduur van je accu, waardoor je op de lange termijn nog meer bespaart. Het is een slimme investering die zowel je portemonnee als het milieu ten goede komt.

Kies wel altijd voor een erkende professional

Het is wel altijd belangrijk om je accu te laten reviseren of repareren bij een erkende professional. Niet alle servicepunten hebben de juiste kennis of middelen om een fietsaccu veilig en effectief te reviseren. Een gespecialiseerde professional, zoals KWS Seuren, beschikt over de benodigde expertise en apparatuur om de klus goed te klaren. Daarnaast kun je bij een erkende revisiespecialist rekenen op garantie op het geleverde werk. Dit geeft je de zekerheid dat je accu na revisie weer betrouwbaar en veilig is voor gebruik.

De voordelen van professionele revisie

Naast de garantie en de zekerheid dat je accu op de juiste manier wordt gereviseerd, biedt een professionele aanpak nog meer voordelen. Zo wordt er vaak gebruikgemaakt van hoogwaardigere cellen dan in de originele accu, waardoor de prestaties van je fiets zelfs kunnen verbeteren. Ook krijg je advies over hoe je je accu het beste kunt onderhouden om de levensduur verder te verlengen. Het laten reviseren van je fietsaccu bij een erkende professional is dus een win-win situatie. Je bespaart geld, vermindert elektronisch afval en zorgt ervoor dat je elektrische fiets weer als nieuw presteert. Met de juiste zorg en onderhoud kun je nog jarenlang genieten van je fietstochten, terwijl je een positieve bijdrage levert aan het milieu.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden