• Joost van der Plas van SolarOplossing en beheerder Janine Korevaar van ’t Wingerds Hof.
• Joost van der Plas van SolarOplossing en beheerder Janine Korevaar van ’t Wingerds Hof. Foto: Aangeleverd

Zonnepanelen eerste grote stap naar verduurzamen Wingerds Hof in Wijngaarden

Nieuws 2.242 keer gelezen

WIJNGAARDEN • Dorpshuis ’t Wingerds Hof in Wijngaarden is vorige week voorzien van 86 zonnepanelen. Het is een eerste grote stap naar verduurzaming, want in de toekomst wil het bestuur nog uitbreiden met accu-opslag voor de eigen opgewekte energie en laadpalen voor auto`s.

Het leveren, aanbrengen en de complete installatie werd door het plaatselijke bedrijf SolarOplossing gedaan en is afgelopen week gerealiseerd. “Door deze zonnepanelen zijn we een groot deel van het jaar zelfvoorzienend en zeer duurzaam bezig en verwachten we flink te besparen op onze energiekosten”, vertelt Wim de Groot namens het bestuur van ’t Wingerds Hof.

“Het hele systeem willen we in de toekomst nog uitbreiden met accu-opslag voor onze eigen opgewekte energie en laadpalen voor auto`s uit de buurt en als service aan de bezoekers van het `t Wingerds Hof.”

De aanschaf van de zonnepanelen werd geheel gefinancierd uit eigen middelen. Daarnaast is een bijdrage ontvangen van het Oranjefonds van 4000 euro en van de Rabobank van 2500 euro.

In september start het dorpshuis een actie om ‘Vrienden te worden van ‘t Wingerds Hof’ voor bedrijven en particulieren. Wim: “We willen iedereen bij ons prachtige multifunctionele accommodatie betrekken om zo de Wijngaardse gemeenschap leefbaar en het gebouw betaalbaar te houden voor alle verenigingen die er gebruik van maken en gasten die we mogen verwelkomen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Familie Resort Molenwaard in de top 10 van meest innovatieve vakantieparken Nieuws 7 uur geleden
• Jens van den Dool en Quinten Veling.
Wielrenners Jens van den Dool en Christiaan van Rees pakken tweede plaats tijdens regiokampioenschap West Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Uitleg met QR-code over het verhaal achter de boerderij met de drie stenen in Molenaarsgraaf Nieuws 8 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden