met videosamenvatting

SteDoCo opnieuw veel te sterk voor zwak TEC, dat degradeert uit de tweede divisie

Sport 4.567 keer gelezen

TIEL • SteDoCo, overall met 6-1 te sterk voor TEC, mag zich opmaken voor het tweeluik tegen VVSB, een zondag-derdedivisionist uit Noordwijkerhout. TEC degradeert uit de tweede divisie.

In de heenwedstrijd waren de krachtsverhoudingen al overduidelijk. Tweededivisionist TEC leed in Hoornaar een 4-1 nederlaag. Alleen een wonder kon een afzink naar de derde divisie voorkomen. Maar ook op sportpark De Lok waren de Alblasserwaarders met 0-2 de baas. TEC gaat een stapje lager acteren en SteDoCo treedt aanstaande woensdag aan tegen VVSB.

“Een oude bekende”, blikte aanvoerder Joran Schröder direct na afloop met een biertje in de hand al vooruit. “Vorig jaar zijn ze terug gegaan naar de zondag derde divisie. Een mooie club, met een prachtige, nieuwe accommodatie. In de Bollenstreek, dat wel.”

Geen zorgen
Ongetwijfeld een gekkenhuis, dat werd het in Tiel niet. “Vooraf had ik niet ingeschat dat we twee keer zouden winnen. De voorspelling was wel dat ze vandaag snel wilden scoren. Ze hebben geloof ik één keer op doel geschoten; kort voor rust wist Maarten die bal uit de kruising te werken. Er zijn een paar jongens vertrokken, maar toch hebben ze een aardige selectie. Maar wij stonden goed en creëerden ook nu weer de nodige kansen”, zag de Hardinxvelder, die op het uur uit voorzorg werd gewisseld. “Er zit wat spanning op mijn bovenbeen, maar geen zorgen.”

Afgerekend
Die zijn er wel voor de Tielse club. De laatste negen seizoenen promoveerde TEC maar liefst zes keer. “Het is ons niet gegund. We degraderen niet vandaag, maar je wordt op het hele jaar afgerekend”, concludeerde een realistische Eric Meijers, die vanaf november naast coach Hans van de Haar op de bank plaatsnam.

“Tegen Hardenberg gingen we in april door de ondergrens, maar na die 7-0 nederlaag ging het stukken beter. Na de winst op Spakenburg en Noordwijk en de gelijke spelen tegen Volendam en Lisse, hebben we het in de laatste wedstrijd tegen Scheveningen laten liggen. Uiteindelijk kwamen we een puntje, nee een doelpuntje, tekort om de nacompetitie te ontlopen.”

Rouwproces
In het ongewenste toetje ging het dus finaal fout voor Meijers en co. “Overall met 6-1 verliezen, dat is klip en klaar. Daarvoor loop ik te lang mee in de voetballerij. De ploeg viel na de laatste competitiewedstrijd uit elkaar. Daarbovenop konden we niet beschikken over onze geblesseerde topscorer Bo van Essen (volgend seizoen actief bij Kozakken Boys - TS). We gaan als club even een rouwproces in, maar ook in de derde divisie worden broodjes gebakken”, hield de Nijmeegse oefenmeester de moed er in.

SteDoCo had dus ook in Tiel niets te vrezen. Eigenlijk was al na een paar minuten op het wel erg mager bevolkte sportpark de ongelijke strijd beslist. Niet TEC, maar na elf minuten had Sjaak Kuyper, na een prima pass van Akram Salhi, de score geopend.

Extra rust
De moed zakte bij TEC in de schoenen en ook het hobbelige natuurgras, met opmerkelijk veel madeliefjes, hielp niet mee om tot een fatsoenlijke aanval te komen. Toen kort na rust Joran Schröder zijn 25e doelpunt van het seizoen binnenschoof, ging de wedstrijd volledig op slot.

SteDoCo kon vanaf minuut 60 volop wisselen en gaf sterkhouders als Joran Schröder, Danny van Haaren, Sjaak Kuyper en Akram Salhi rust. “Best wel luxe”, besefte SteDoCo-trainer Rick Adjei. “Extra rust voor sommige spelers, maar ook om de ingebrachte spelers ritme op te laten doen voor het tweeluik tegen VVSB. We hebben ons de afgelopen dagen volledig gericht op TEC, vanaf nu gaan we een plannetje bedenken voor de komende twee wedstrijden.”


Theo Sprong

Freelance-journalist Het Kontakt - Alblasserwaard en Regio-Voetbal

• TEC - SteDoCo (0-2).
• TEC - SteDoCo (0-2).
• TEC - SteDoCo (0-2).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden