Afbeelding

Burgemeester sluit woning Passewaaij wegens overtreding Opiumwet

Nieuws 694 keer gelezen

TIEL • Op woensdag 22 mei wordt op last van de burgemeester een woning voor drie maanden gesloten. De sluiting geldt op grond van overtreding van de Opiumwet. 

Cocaïne, MDMA, 3-MMC en cannabis

De politie onderzocht de Passewaaijse woning en vond onder andere cocaïne, MDMA, 3-MMC en cannabis. Deze hoeveelheid was voldoende om aan te nemen dat vanuit de woning deze drugs werden verhandeld. 

De woning wordt gesloten voor een periode van drie maanden vanaf 22 mei 2024. Met het sluiten van deze woning wil de gemeente criminaliteit en overlast in de buurt tegengaan en voorkomen dat de woning opnieuw wordt gebruikt voor illegale drugsgerelateerde activiteiten.

Meld Misdaad (Anoniem)

De gemeente, de politie en het OM roepen de inwoners van Tiel op om alert te zijn bij verdachte situaties en deze te melden bij de politie via 0900-8844 of bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. 

Een melding kan men ook online doen via de website van Meld Misdaad Anoniem. De tip wordt doorgezet naar de politie maar de gegevens worden niet gedeeld. 

Voorbeelden van signalen om te melden zijn: een onverklaarbaar hoog inkomen, veel contant geld, dure aankopen, overlast van drugsgebruikers of -dealers, een sterke wietlucht, afgeplakte ramen, veel aanloop of nachtelijk bezoek of onbekende personen in de buurt.

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden