Afbeelding
Foto: Aangeleverd

90’s feest? Ladies’ Circle haalde er 8.000 euro mee op

Nieuws 1.584 keer gelezen

BEUSINCHEM • De 8.000 euro is voor gezinnen die te maken krijgen met een ernstige ziekte van ouder of kind. 

De Ladies club hield een benefietfeest, waarmee ze teruggingen naar de tijd dat ze jong waren: de 90’s. De opbrengst doneert de club aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) en Stichting Komma.

Feesten in het buurthuis
Bomvol stond het in ’t Zoetzand in Beusichem, de locatie die de Betuwse Ladies’ Circle voor het feest had gekozen. Een logische keuze, want ruim vijfentwintig jaar geleden stonden de meeste ladies zelf ook in het Beusichemse buurthuis te feesten.

Doordat ’t Zoetzand draait op vrijwilligers, gaat bijna de hele opbrengst uit de kaart- en muntverkoop naar het goede doel.

Van gabber tot alto
De vrouwen van de Ladies’ Circle vertellen: “We zagen alles door elkaar lopen: van gabber tot alto, kakker of skater. Bij iedereen riep het 90’s feest een hoop herinneringen op; de hits die de DJ draaide, de ninetieskleding die iedereen droeg en de locatie maakten het een geweldige ‘trip down memory lane’.”

“We zijn heel trots dat iedereen zich zo heeft ingezet om dit feest tot een succes te maken. En we zijn extra dankbaar voor alle vrijwilligers van ’t Zoetzand. Zij sloten zich belangeloos aan bij onze organisatie en hielpen ons meer dan 8.000 euro in te zamelen voor WKZ en Stichting Komma.”

Wilhelmina Kinderziekenhuis
De helft van de opbrengst van het feest gaat naar het WKZ. In het WKZ kunnen kinderen en hun familie rekenen op de beste zorg, maar voor onderzoek naar nieuwe behandelingen en innovaties in de zorg, als ook voor de voorzieningen voor een kindvriendelijk en comfortabel verblijf, is extra geld hard nodig.

Stichting Komma
De andere helft van de opbrengst van het feest gaat naar Stichting Komma. Deze stichting helpt ongeneeslijk zieke ouders hun levensverhalen kosteloos vast te leggen in een interview op beeld. Als waardevolle en blijvende herinnering voor hun kinderen en naasten. Zo wordt er symbolisch een komma, in plaats van een punt, achter hun leven gezet.

Over Ladies’ Circle 75 Betuwse Bloesems
Ladies’ Circle 75 Betuwse Bloesems is een serviceclub voor ondernemende vrouwen tot en met 45 jaar. Onder het motto ‘Vriendschap en Service’ zetten zij zich op verschillende manieren in voor de ondersteuning van landelijke en regionale goede doelen. Dat kan door het inzamelen van geld en het verrichten van vrijwilligerswerk, de zogenaamde serviceprojecten. Ladies’ Circle 75 Betuwse Bloesems is actief in de gemeenten Culemborg en Buren en omgeving en bestaat sinds 2014. De Circle is onderdeel van het in 1953 opgerichte Ladies’ Circle International, een organisatie die in 41 landen actief is. In Nederland is de organisatie actief sinds 1974 en telt ruim zeventig afdelingen.

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden