• Tiels koor Fruitig Geflip(t) heeft meegedaan aan het programma 'Zing' van de Evangelische Omroep.
• Tiels koor Fruitig Geflip(t) heeft meegedaan aan het programma 'Zing' van de Evangelische Omroep. Foto: Aangeleverd

TV-optreden stopt voor Fruitig Geflip(t)

Nieuws 1.520 keer gelezen

TIEL • Het Tielse koor werd door de Evangelische Omroep zelf uitgenodigd om deel te nemen aan de zangcompetitie. In de uitzending van zaterdag 3 juni was het laatste optreden van het smartlappenkoor te zien. 

Voorzitter en dirigent Harry Geytenbeek: “Enerzijds vinden wij het jammer dat we niet door zijn, maar het is ook wel goed zo. Het was een hele mooie beleving maar het was enorm intensief. Er komt zoveel bij kijken. Ik kreeg wel vijf mailtjes of telefoontjes per dag.”

“En we hebben niet de jongste koorleden. De oudste vrouw die meedeed was 82 jaar. Wij vinden het goed zo. Er waren 700.000 kijkers. Iedereen heeft ons kunnen zien. En we hebben heel veel reacties van kennis, vrienden en koren om ons heen gehad. We voelen ons bevoorrecht dat het programma ons benaderd hebben. Het was een hele bijzondere ervaring.” 

Fruitig Geflip(t)

Het Tielse koor bestaat inmiddels al zestien jaar. “We zijn Fruitig Geflip(t). We houden van gezelligheid, we zijn één grote familie en houden van fanatiek zingen. Ons koor is een hechte groep met mensen. Iedereen kan met iedereen en praat met elkaar. We zijn één grote familie.” 

Het Tielse koor werd persoonlijk benaderd door het EO programma. “Ik heb het eerst met de koorleden overlegd. Het is behoorlijk intensief allemaal. Elke keer op en neer naar Hilversum, lange repetitie- en auditiedagen.” 

“Maar het voelde wel als een compliment dat ze ons vroegen. We treden altijd op in verzorgingshuizen en op festivals. Maar voor zoiets groots waren we nog nooit uitgenodigd.
Het koor voelde zich een vreemde eend in de bijt.

“Zeventig procent van de koren was een gospelkoor. En toen kwamen wij aan met het lied ‘een reisje langs de Rijn’. Zelf hadden we liever een ander lied gekozen. Maar we mochten het nummer zelf niet uitkiezen.

Het was wel een heel vrolijk liedje, de zaal en de coaches werden er blij van en de presentatie was goed. Maar we waren helaas niet door naar de volgende ronde. Het optreden heeft ons enorm veel voldoening gebracht. Wat zijn er trots op dat we als smartlappenkoor uit Tiel zo’n grote beleving mochten meemaken.”

Elly van Kuilenburg

Elly van Kuilenburg

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app