• Johan Heuser is één van de artiesten die optreden tijdens het gloednieuwe festival Peerpop.
• Johan Heuser is één van de artiesten die optreden tijdens het gloednieuwe festival Peerpop. Foto: JB Productions

Tielse zorgcentra krijgen met Peerpop eigen festival

Algemeen 2.880 keer gelezen

TIEL • Naast Appelpop heeft Tiel in september nóg een muziekevenement: Peerpop. De zorgcentra Vrijthof en Lingewaarde doen op 30 september vanaf 14.00 uur mee aan de eerste editie. “Het is onze ambitie om in de komende jaren alle zorgcentra in Tiel te betrekken bij dit eendaagse festival”, zegt Lucien Tros, één van de initiatiefnemers.

Vanwege fysieke beperkingen zijn bewoners van zorgcentra niet in de gelegenheid Appelpop te bezoeken. De besturen van de Stichting Vrienden van Vrijthof (Vrijthof, Markant en Hospice Tiel) en Stichting Vrienden van Lingewaarde (zorgcentrum Lingewaarde) hebben het initiatief genomen om Peerpop te organiseren. 

Muzikale carrousel
De artiesten Ronnie Tober, Conny Vink, Johan Heuser en Erwin Fillet komen als een soort muzikale carrousel langs de huizen om voor de bewoners op te treden.

Peerpop is gratis voor de bewoners van Vrijthof, Hospice Tiel en Lingewaarde. Zij krijgen het evenement aangeboden door de Stichtingen Vrienden van Vrijthof en Vrienden van Lingewaarde. Volgens Lucien Tros heeft Peerpop de ambitie om uit te groeien tot een evenement waaraan alle Tielse zorgcentra deel gaan nemen. Ook kijkt Peerpop naar de mogelijkheid of thuiswonende senioren op een centrale locatie aan het evenement deel kunnen nemen. 

Peerpop zoekt sponsoren die bij willen dragen aan dit prachtige initiatief. Info/aanmelden: sponsoring@vriendenvanvrijthof.nl of 06 422 322 04.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app