Afbeelding
Foto: Jan Bouwhuis

Gemeente Tiel beloont werk dierenambulance

Algemeen 328 keer gelezen

Stichting Dierenhulp Dierenambulance Tiel (DAT) verzorgt al ruim 25 jaar het vervoer van zieke, gewonde, dode dieren en zwervende dieren in Tiel en omgeving. De gemeente Tiel is hier uitermate tevreden over en heeft daarom weer een overeenkomst met DAT gesloten.

Tiel - De komende vijf jaar blijft DAT zorgen voor het vervoer van dieren in nood in Tiel. Namens de gemeente Tiel ondertekende wethouder Henk Driessen het contract met de Dierenambulance. Namens DAT tekende de voorzitter Davinia Molthoff. Tevens was bij de ondertekening de directeur van Stichting Dierenhulp Dierenambulance Tiel, Marja van Gessel aanwezig.


Getroffen dieren

Met een dierenambulance worden de dieren vervoerd naar een dierenarts of een dierenopvangcentrum. Overleden dieren worden naar een dierencrematorium of een dierenbegraafplaats gebracht. Stichting Dierenhulp Dierenambulance Tiel vangt zelf knaagdieren, volièrevogels, erfdieren, duiven en vogels op. Als er een ramp is of een calamiteit dan zorgt de stichting voor de getroffen dieren.

En dit alles 24 uur per dag en 7 dagen per week. Om het werk goed te doen maakt de stichting gebruik van circa 50 goed opgeleide vrijwilligers, twee volledig ingerichte ambulances, een dierentransportauto en een eigen, inmiddels fraai verbouwde locatie in Tiel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden