Frank Groen, toont de schoenen van Pieter van den Burg bij het vijverterrein. Een pijnlijk dossier, waarin hij een doorbraak forceerde. Er komen nu woningen. Foto: Jan Bouwhuis
Frank Groen, toont de schoenen van Pieter van den Burg bij het vijverterrein. Een pijnlijk dossier, waarin hij een doorbraak forceerde. Er komen nu woningen. Foto: Jan Bouwhuis Foto: Bert Leenders

Frank Groen: ‘Ik als raadslid, dat was schrikken’

Algemeen 1.878 keer gelezen

Politiek was het laatste wat hij wilde. Toch maakt Frank Groen al vier jaar deel uit van de gemeenteraad. De PvdB’er heeft ontdekt dat gemeentepolitiek ook leuk kan zijn. Een portret van een gedreven nieuwkomer.

Tiel - Zijn overgrootvader was raadslid, zijn opa wethouder in Maurik en zijn vader zat voor de PvdA in de Tielse gemeenteraad. Frank moest echter niets van de politiek hebben. Totdat hij benaderd werd door Pieter van den Burg. Frank: “Onze ideeën kwamen overeen en na een avondje praten, stemde ik in met een plaats op de lijst van wat toen nog de Partij van den Burg heette. Ik zou immers toch op een onverkiesbare plaats komen. Maar dat liep anders. We sprongen tot ieders verbazing van één naar vier zetels en was ik meteen raadslid. Dat was schrikken, maar ik heb er absoluut geen spijt van.’’

Interessant maar ook tijdrovend

“Het raadswerk is buitengewoon boeiend maar ook tijdrovend. Ik wil het goed doen en me inzetten voor de gemeente en de inwoners. In juni wordt ik voor het eerst vader. Voor mij is dat een extra prikkel om te zorgen dat Tiel een fijne stad is en blijft om te wonen en te recreëren. De eerste tijd heb ik vooral veel gelezen en gestudeerd op de rol en de taak van de gemeenteraad. Het was voor mij allemaal een blinde vlek. Al snel deed ik actief mee aan debatten en het commissiewerk. Bij het jaarthema ‘Wonderschoon Wonen’ ben ik samen met Ans Duquesnoy (VVD) en Tom van Oostrom één van de voortrekkers. Het aspect veiligheid is daarbij mijn aandachtsgebied. Samen bereiken we mooie dingen. Ik vind trouwens de samenwerking tussen de partijen in de raad in Tiel heel plezierig.”

Geen ideologie

“De Partij van de Burgers is heel praktisch ingesteld. Het belang van de stad en wat de inwoners willen staat centraal. Daarbij letten we er op dat de mensen die weinig te besteden hebben toch mee kunnen doen. Onze actieve ‘aanhang’ bestaat uit alle geledingen, zowel links als rechts. Zelfstandigen, ondernemers en mensen in loondienst voelen zich bij ons thuis. Juist door die brede aanhang weten we wat er speelt in de gemeente en waar we onze pijlen op moeten berichten. Graag zouden we nog meer contact met inwoners willen hebben. Maar dat blijkt lastig. Lang niet iedereen is geïnteresseerd in wat de gemeente doet of zou moeten doen.”

Huzarenstukje

Het autokerkhof van Reuvers op het vijverterrein in Tiel- Oost was de gemeente en de omwonenden jarenlang een doorn in het oog. Verder dan ruziën en elkaar via de rechter bevechten kwamen de partijen echter niet. Frank Groen beet zich er in vast en wist de impasse te doorbreken Hij slaagde er in de partijen tot elkaar te brengen en oplossingsgericht met elkaar het gesprek aan te gaan. De kersverse wethouder Ben Brink (PvdA) maakte het karwei af. Het vijverterrein is nu beschikbaar voor woningbouw en alle partijen zijn tevreden.

Frank heeft veel vertrouwen in een goede uitslag. “We hopen op twee zetels winst . Wanneer we de grootste worden, nemen we onze verantwoordelijkheid. We kunnen dat.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden