Overhandiging cheque.
Overhandiging cheque. Foto: Rabobank West Betuwe

Buurtbusvereniging Waalzicht geeft Rabobank cheque weg

Algemeen 162 keer gelezen

Tijdens de uitreiking van de cheques voor een ‘Aandeel in de Betuwe’ in Tiel was Buurtbusvereniging Waalzicht zo onder de indruk van het bestedingsdoel van stichting Vrienden van Vrijthof dat zij spontaan besloten hun cheque te doneren aan de stichting Vrienden van Vrijthof.

Tiel - Op donderdag 13 juni overhandigden Ad Stehouwer en Maddy King van Buurtbusvereniging Waalzicht de cheque met een waarde van 168,64 euro aan de heer Tros en de heer Baas van Stichting Vrienden van Vrijthof.

Aanschaf nieuwe rolstoel

Stichting Vrienden van Vrijthof zamelen geld in om projecten en activiteiten voor de (demente) bewoners van Vrijthof te realiseren. De vrijwilligers van Buurtbusvereniging Waalzicht schenken hun cheque graag waardoor Vrijthof een extra bijdrage heeft voor de aanschaf van een nieuwe rolstoel. “Het is een kwestie van prioriteiten stellen ten opzichte van anderen. Daarom willen we dit bedrag schenken aan de Stichting Vrienden van Vrijthof”, aldus de Ad Stehouwer van Buurtbusvereniging Waalzicht. Tijdens het overhandigingsmoment verzorgde de heer Tros een rondleiding zodat direct duidelijk werd dat het geld zeer goed terecht komt.

Rabobank verrast

Rabobank West Betuwe was aanwezig bij de overhandiging. De medewerkers van de bank waren zodanig verrast door dit prachtige gebaar, dat er binnen de bank is besloten om Buurtbusvereniging Waalzicht een nieuwe cheque te overhandigen met hetzelfde bedrag. Buurtbusvereniging Waalzicht is een vereniging die bestaat uit 25 vrijwilligers. De vrijwilligers verzorgen van maandag t/m vrijdag de lijnverbinding tussen Tiel en Zaltbommel. De vereniging moet het daarom financieel hebben van fondsen en subsidies. “Wij vinden dat het initiatief van de buurtbusvereniging niet onbeloond mag blijven, dus hebben wij besloten om de buurtbusvereniging te verrassen met een nieuwe cheque. Beide initiatieven zijn een prachtig voorbeeld van Een Aandeel in de Betuwe”, aldus Christien Rutjes, van de afdeling Marketing Communicatie & Coöperatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app