Logo hetkontakt.nl/westbetuwe
Foto: Aangeleverd

Kampioenschap voor motocrosser Lianne Muilwijk uit Heukelum

  •   keer gelezen   Sport

HEUKELUM • Motocrosser Lianne Muilwijk uit Heukelum haalde onlangs in Emmen het kampioenschap in de DMX finale binnen.


Na de laatste behandeling in het AMC ziekenhuis lukt het Lianne weer om pijnvrij te kunnen rijden. Twee maanden geleden is ze weer begonnen met rijden. Lianne nam deel aan drie DMX wedstrijden van Regio Midden, in Nunspeet, Neerijnen en Leusden. Van de zes manches die ze meereed, won ze er vijf en werd ze één keer tweede. 

Daardoor mocht de Heukelumse motocrosser deelnemen aan de landelijke finale, waar alle eerste elf rijdsters van DMX midden, DMX noord en DMX zuid zich voor hadden geplaatst. Deze finale werd verreden in het weekend van 16 en 17 oktober in Emmen. 

Winnend
De rondetijden bleven in de finale constant en ook de starts waren super. Beide manches dook Lianne als eerste de bocht in en ze sloot allebei de manches winnend af. Hoe en wat voor volgend jaar is nog niet bekend; eerst wacht Lianne alle kalenders af en daarna maakt ze de beslissing waar ze aan de start komt.

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten