• Debby de Lima achter haar vleugel.
• Debby de Lima achter haar vleugel. Foto: Aangeleverd

Genieten van muziek in Het Hofje van Mevrouw Van Aerden

Algemeen 823 keer gelezen

LEERDAM • De overgang van de gemeente Leerdam naar de gemeente Vijfheerenlanden heeft ervoor gezorgd dat Het Hofje van Mevrouw van Aerden een deel van haar inkomsten heeft verloren. De rondleidingen die werden gegeven, de bruiloften die er werden gehouden en de gemeente die er de raadszaal huurde, het viel allemaal weg. En dus zoeken de vrijwilligers die betrokken zijn bij Het Hofje nu alternatieve manieren om inkomsten te genereren. 

“We hebben meerdere plannen”, vertelt vrijwilliger Nico van Dijk. “De buitentuin is nu al gratis te bezoeken en geïnteresseerden kunnen meer info krijgen van de vrijwilligers over wat hier staat en groeit en over de geschiedenis van de tuin en Het Hofje. Vanaf juli is het de bedoeling dat hier ook een winkeltje zit. Daar verkopen we prenten van schilderijen die binnen hangen, maar ook sleutelhangers en allerlei dingen die uit de tuin zelf komen, zoals notenolie.” 

Bruiloften
“Op termijn willen we ook wel weer bruiloften gaan organiseren. Het punt is dat de gemeente die organisatie voorheen voor haar rekening nam. Daar moet dus een alternatief voor bedacht worden, want de traditie dat de Leerdammer in Het Hofje kan trouwen moet toch in stand blijven.”

Naast de winkel staat komende zondag de eerste editie van een reeks concerten op het programma. Pianiste en zangeres Debby de Lima is één van de 10 vrouwen die nog in Het Hofje woont. 

Concerten
Ze vertelt: “En ik heb de mazzel dat ik de voormalige raadszaal mag gebruiken om te studeren en te spelen, mijn vleugel staat er. Ik ben klassiek opgeleid aan de Schumann Academie en wil tijdens de reeks muziekvrienden en -vriendinnen uitnodigen om hier samen te spelen voor publiek. Het publiek kan genieten van pianomuziek met- en zonder zang, maar we zullen bijvoorbeeld ook met zijn tweeën op één piano spelen: quatre-mains. We spelen zo’n drie kwartier, waarna het publiek in Het Hofje en in de buitentuin mag kijken en waar vrijwilligers vragen zullen beantwoorden. Daarna zullen we nog een deel spelen.”

Verbinden
Van Dijk en De Lima zijn enthousiast om de kracht van de historie van Het Hofje en de muziekkunst met elkaar te verbinden. Aankomende zondag 26 juni vindt het eerste concert plaats van 14:00 uur tot 16:00 uur. Er zijn in totaal 50 kaarten beschikbaar en deze kosten 10 euro. Eerste muzikale gast is Rodyan van den Brink. Aanmelden kan via ncvandijk@gmail.com.

Gertjan den Ouden

Redactiecoördinator Het Kontakt-Vijfheerenlanden en webmaster Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Willy Cornelissen onder de goudreinet Schone van Boskoop bij zijn Solognot schapen
Bloesempracht aan de Diefdijk: 'Dat wil toch niemand missen?' Nieuws 23 uur geleden
• Wethouder Kees Bel in De Prenter met buurtbewoners.
'Buurten in de Huiskamer' van start in De Prenter in Vianen: 'Nodig voor meer verbinding' Nieuws 24 apr, 15:00
• G. Bullée, M. Visser, L.Cordado en L. Geurtz.
Voedselbank Leerdam ontvangt cheque van 500 euro: 'We gaan hiermee door hoor' Nieuws 24 apr, 12:00

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden