Logo hetkontakt.nl/vijfheerenlanden
• De Jostiband schittert op het podium.
• De Jostiband schittert op het podium. (Foto: Nico van Ganzewinkel)

Jostiband laat publiek genieten

  •   keer gelezen

VIANEN • Afgelopen zaterdagavond was het dan eindelijk zover, na ander half jaar van voorbereiding kon het geplande concert van de Jostiband plaatsvinden in Sportcentrum Helsdingen. Voor deze gelegenheid waren voor de eerste keer de sportzalen omgetoverd tot een concertzaal met podium, stoelen en tribunes waartoe de vele toeschouwers in rolstoel makkelijk toegang hadden.

De Jostiband bestaat uit 120 leden, gemiddeld nemen vijftig leden deel aan een optreden. Voor sommige van hen was dit hun eerste concert na twee jaar van corona. Burgemeester Sjors Fröhlich opende het concert. Nieuwe wethouders John van de Velde en Kees Bel en ruim 450 toeschouwers konden genieten van een fantastische avond met onder andere liedjes van ‘Het café aan de haven’ en ‘Als de klok van Arnemuiden die de Jostiband gezamenlijk met Chr. Regiokoor Song of Spirit uit Doorn speelden.

Na de pauze werd de burgemeester uitgedaagd om plaats te nemen achter de drums. Onder luid applaus van het publiek en de orkestleden liet hij een kleine drumsolo horen waarna hij het nummer Viva la Vida van Coldplay mee drumde. 

Na afloop van het concert vertelde iemand van het publiek het optreden van de burgemeester ‘de’ klap op de vuurpijl te vinden en de Jostiband liet weten dat Vianen een ‘hele leuke’ burgemeester heeft.

Door Ingeborg Al

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten