Logo hetkontakt.nl/vijfheerenlanden
Foto: aangeleverd

Muzikaal weekend in Helsdingen

  •   keer gelezen

VIANEN • Het hele weekend van 21 en 22 mei staat in het teken van muziek in Helsdingen Sport en Cultuur, Westelijke Paralelweg 1 in Vianen.

De sporthal wordt omgetoverd tot een concertzaal waar op zaterdagavond de bekende Jostiband optreedt. Zondagmiddag geven Harmonie-orkest Excelsior Vianen en Koninklijke Brassband Utrecht er een matineeconcert. 

Vanuit de gemeente Vijfheerenlanden kwam het voorstel om de sporthal nogmaals te gebruiken, omdat de zaal toch volledig is ingericht voor een concert. Dit heeft Excelsior met beide handen aangegrepen. Voor dit concert worden ook leerlingen van de groepen 5 van de Egbertusschool, De Voorhof en de Wegwijzer uit Vianen uitgenodigd. Zij hebben deelgenomen aan het project ‘Samen Doen’. Het doel van het project is om kinderen bekend te maken met muziek, muzieknoten, klanken, ritmes en instrumenten. Tijdens het concert kunnen de kinderen zien hoe leuk het is om samen muziek te maken. Om muziek ‘samen te doen’.

Harmonie-orkest Excelsior zal om 14.30 uur het programma openen met de ‘The Red Eagle’, andere stukken die op het programma staan zijn onder andere: ‘A Disneyland Celebration’, ‘Doe Maar Medley’ en ‘A Tribute to Joe Cocker’. Na een korte pauze is het de beurt aan de Brassband. Zij brengen onder andere: ‘Arsenal’, ‘I will follow Him’, ‘Yellow’ en ‘Golden Lady’. Aanvang: 14.30 uur. Toegang gratis.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten