Logo hetkontakt.nl/vijfheerenlanden
Foto: Mimi van Rossem

Tweede gedichtenbundel voor Ennio Drost uit Leerdam

  •   keer gelezen

LEERDAM • Ennio Drost, opgegroeid in Asperen, maar tegenwoordig wonend in Leerdam, is meer bekend als danser, dansdocent, choreograaf, dramadocent, poëet, schrijver en levensgenieter dan als schrijver van gedichten. 

Toch schrijft Ennio sinds een paar jaar ook gedichten en brengt hij deze week zijn tweede gedichtenbundel uit. 

Vrijdag 21 januari op zijn 33ste verjaardag presenteert Ennio onder het pseudoniem ‘Kleine Broer Schrijft’ zijn gedichtenbundel ‘Ontknoopt’. Zijn gedichten zijn een ode aan zijn veel te vroeg overleden moeder en gaan voornamelijk over het leven, de liefde en het geloof. 

Al snel gaat het gesprek over wat het overlijden van zijn moeder, het uit de kast komen qua geaardheid en het geloof voor Ennio heeft betekend. De emoties die dit alles opriep, vertaalde Ennio naar zijn gedichten. 

Veel kinderen en hun ouders kennen Ennio waarschijnlijk ook als Timmerdorp burgemeester in het jaar 2018 en als jurylid bij de danswedstrijd So You Think You Can Dance. Maar zijn dagelijkse werk is toch het runnen van zijn dansschool Enn’Joy in de Brede School in Asperen waar hij naast danslessen ook dramalessen geeft aan kinderen vanaf 3 jaar en volwassenen tot 50 jaar. 

“Ik wil graag lessen geven aan senioren hoor, maar tot nu toe hebben ouderen zich nog niet aangemeld voor dans en dramalessen”, vertelt Ennio. 

Omdat de dansschool tijdens de corona verplicht moest sluiten en Ennio niet stil wilde zitten, bedacht hij dat er na het schrijven van zijn eerste gedichtenbundel ‘Omdat het altijd weer lente wordt’ nog veel gedichten waren overgebleven. Ennio besloot hierop om een tweede gedichtenbundel ‘Ontknoopt’ te schrijven. 

“Ik hou van verhalen vertellen over leven, vreugde en verdriet. Dit vertaal ik in dans of gedichten. Tien jaar nadat mijn moeder overleed, ben ik gaan schrijven. Aanleiding was dat ik na het overlijden van mijn moeder veel gedichten van haar tegenkwam. Ik heb het gedichten schrijven echt van haar, zij was ook dichteres. Mijn eerste bundel heb ik genoemd naar de favoriete uitspraak van mijn moeder: ‘het wordt altijd weer lente’. De gedichtenbundel die ik nu heb gemaakt heet ‘Ontknoopt’. Deze titel past bij mijn huidige leven. Na jaren op zoek te zijn geweest naar wat het leven inhoudt, valt nu alles op zijn plaats.” 

De gedichtenbundel ‘Ontknoopt’ kost 25 euro en is rechtstreeks bij Ennio te bestellen via kleinebroerschrijft@hotmail.com.

door Mimi van Rossem

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten