Foto: Stockfoto 123RF

Top 3 komt in zicht voor Het Fust

  •   keer gelezen   Sport

MONTFOORT • Het als voorlaatste geklasseerde De Plaats 4 is er niet in geslaagd de opmars van Het Fust een halt toe te roepen. Het Viaanse libreteam won met 0-7 en steeg daardoor naar de vierde plaats.


Tegen Tinus Hoogeboom (30) moest Robbert Geuze na dertien beurten een achterstand van 14-8 zien goed te maken. Nadat de Vianer in de 24ste beurt langszij was gekomen (18-18) zette hij zijn opmars voort, en hij won de pot in 34 beurten (20-25): 0-2.

Niek Schermer speelde tegen Harry Reusken (27) een partij waar hij zich evenmin over hoefde te schamen. Na een tussenstand van 8-8 nam Schermer de touwtjes stevig in handen en bouwde hij een voorsprong op van 9-15. De Montfoorter kwam nog terug tot 12-15, maar kwam er in de eindfase niet meer aan te pas (13-21 in 41 beurten): 0-4.

Nadat Hennie Hoogeboom (25) een serie van vier caramboles uit zijn keu had geschud stond Bert Vroege een straatlengte achter. Toen daar later nog twee reeksen van drie caramboles bij waren gekomen was de achterstand van de Vianees helemaal hopeloos (18-9). Vroeg herpakte zich echter precies op tijd en dankzij een ijzersterke eindfase won ook hij zijn partij (21-16 in 52 beurten): 0-7 (bonuspunt voor het Fust).

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier