• Danique Meijdam in actie op het onderdeel vloer.
• Danique Meijdam in actie op het onderdeel vloer. (Foto: Ramon Oost)

Sterk optreden van DOS-turnster Danique Meijdam

  •   keer gelezen   Sport

AMSTERDAM • Tijdens de eerste regionale kwalificatiewedstrijd in de derde divisie hebben turnsters van G.V. DOS Vianen bij de senioren beslag gelegd op alle podiumplaatsen.


Vooral Danique Meijdam liet een aantal sterke oefeningen zien. De 20-jarige DOS-turnster begon sterk aan haar wedstrijd met een zeer goed uitgevoerde vloeroefening waarop ze de hoogste score behaalde. Ook op brug liet zij de concurrentie achter zich en mede hierdoor won ze deze kwalificatie. Clubgenoot Eva Bax bleef in de buurt maar kwam uiteindelijk net iets tekort en moest genoegen nemen met het zilver. Het podium werd compleet gemaakt door Anissa Meijdam die vooral door een sterke balkoefening de bronzen plak te veroveren.

In een andere groep kwamen nog meer senioren van de Viaanse vereniging in actie. Jolijn van Vliet, dit jaar voor het eerst uitkomend bij de senioren, turnde een uitstekende oefening op vloer en wist hiermee de hoogste score neer te zetten. Op sprong en balk liet ze enkele punten liggen in de uitvoering maar met haar vijfde plaats heeft ze een knappe prestatie neergezet. Ivy van Bruggen behaalde de tiende plaats

Junioren
Met respectievelijk een vierde en zesde plaats hebben de junioren Noa Kramer en Ruth van Snippenberg een goede seizoenstart gemaakt. Kramer blonk uit op brug en Van Snippenberg op sprong. Bij de jeugd 2, niveau E turnde Famke Vennema zich ondanks een val van de balk naar plaats 5. In deze zelfde categorie werd Robin Schröder negende en Fay Kunz twaalfde.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier