• Teamfoto, boven v.l.n.r.: Mariska van de Wiel, Sarah Peek, Yvon Verburg, Zoë Lubben en Lisanne van Verseveld, onder v.l.n.r.: Veere van Wuijckhuijse, Nienke Hendriks, Stefanie van Vliet en Noa Middelkoop.
• Teamfoto, boven v.l.n.r.: Mariska van de Wiel, Sarah Peek, Yvon Verburg, Zoë Lubben en Lisanne van Verseveld, onder v.l.n.r.: Veere van Wuijckhuijse, Nienke Hendriks, Stefanie van Vliet en Noa Middelkoop. Foto: Aangeleverd

Volle winst voor volleybaldames Servia

Sport 686 keer gelezen

VIANEN • De volleybaldames van Servia wonnen hun eerste thuiswedstrijd afgetekend met 4-0 van De Valk Ds1 uit Montfoort.

In de oefenwedstijden bleek dat Servia zelf veel moeite had met de servicedruk van de tegenstanders. Door een mindere servicepass kwamen ze niet altijd goed in hun spel. In deze wedstrijd wisten ze dat om te draaien.

Met veel servicedruk hadden ze de tegenstander goed onder controle. Met mooie servicereeksen van onder andere Nienke Hendriks en Zoë Lubben konden ze in de eerste set snel een voorsprong opbouwen: 25-10.

In de tweede set liep het spel gelijk op met de tegenstander tot 11-10. Na een goede time-out van coaches Dominick van Bentum en Mark-Jan van Unnik serveerde Yvon Verburg de set uit en het werd 25-12.

Spannend
In de derde set werd de servicedruk van Servia minder, waardoor de dames van De Valk meer in hun spel kwamen. Servia ging mee rommelen met de tegenstander. Er werden onder andere veel persoonlijke fouten werden gemaakt. In de big points werden de dames weer wakker. Er werd weer voor elke bal gevochten en Viaanse dames wonnen de set nipt met 25-22. Nadat de dames van De Valk zo dichtbij waren gekomen, maar toch de set hadden verloren waren ze in de vierde set opgebroken. Servia kon de set uitspelen, het werd 25-14.

Komende week speelt Servia Ds1 uit tegen Taurus Ds4 in Houten.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Willy Cornelissen onder de goudreinet Schone van Boskoop bij zijn Solognot schapen
Bloesempracht aan de Diefdijk: 'Dat wil toch niemand missen?' Nieuws 25 apr, 14:13
• Wethouder Kees Bel in De Prenter met buurtbewoners.
'Buurten in de Huiskamer' van start in De Prenter in Vianen: 'Nodig voor meer verbinding' Nieuws 24 apr, 15:00
• G. Bullée, M. Visser, L.Cordado en L. Geurtz.
Voedselbank Leerdam ontvangt cheque van 500 euro: 'We gaan hiermee door hoor' Nieuws 24 apr, 12:00

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden