• Feestelijke opening van de Voorstraat.
• Feestelijke opening van de Voorstraat. Foto: Nico Van Ganzewinkel

Leegstand in Vianen flink teruggedrongen

Algemeen 1.638 keer gelezen

VIANEN • In de afgelopen 3 jaar is de leegstand in de Viaanse binnenstad flink teruggedrongen: van meer dan 25 lege panden in 2015 naar zes lege winkelruimtes op dit moment. En dat wordt misschien nog teruggedrongen naar vijf vanaf het begin van 2019.

Volgens centrummanager Hans van Kooten is er namelijk een ondernemer zeer geïnteresseerd in één van de grotere panden in het centrum. De ruimtes die dan nog ongevuld overblijven, zijn panden die qua vierkante meters lastig zijn te vullen, schat hij in. Omdat ze te klein, te groot of te duur zijn. Maar, de teruggedrongen leegstand is wel iets om trots op te zijn, vindt Van Kooten. "Het gaat heel goed met de binnenstad van Vianen. En daar mogen we best wat meer van genieten in plaats van klagen." Vooral mensen die al een tijdje niet meer in het Viaanse centrum zijn geweest, moeten zeker een kijkje gaan nemen, stelt hij. "Het beeld van het centrum van een aantal jaar geleden is niet meer de huidige situatie. Allerlei nieuwe ondernemers hebben zich de afgelopen jaren gevestigd in de Vrijstad. (…) Als we onze stad vergelijken met steden in onze directe omgeving, waar nu forse leegstand ontstaat, dan hebben we in onze Vrijstad alleen maar reden tot juichen."

En dat mag Vianen best een beetje meer uitstralen, vindt Van Kooten. "We mogen echt veel en veel trotser zijn op onze fraai gevulde binnenstad met leuke nieuwe ondernemers en heel veel bezienswaardigheden. Naast ondernemingen en tal van bezienswaardigheden wordt er door heel veel mensen keihard gewerkt aan de naamsbekendheid van Vianen. Dit leidt tot fraaie exposities en grote evenementen en uiteindelijk tot meer bezoekers." Van Kooten wijst onder meer op 'Kerst in de Vrijstad'. "Weer zo'n prachtig voorbeeld waar de afgelopen 3 jaar goed in is geïnvesteerd en waarvan we steeds meer de vruchten plukken. Bewoners en ondernemers weten elkaar ook steeds beter te vinden, een compliment want deze activiteiten zijn super goed voor de stad".

In 2019 volgt er nóg een leuk evenement. Bureau Binnenstad, Ondernemersvereniging Vianen (OVV) en Bedrijveninvesteringszone Vianen (Biz) organiseren dan namens de ondernemers uit de binnenstad een openingsevenement vanwege de dan afgeronde Voorstraat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Willy Cornelissen onder de goudreinet Schone van Boskoop bij zijn Solognot schapen
Bloesempracht aan de Diefdijk: 'Dat wil toch niemand missen?' Nieuws gisteren
• Wethouder Kees Bel in De Prenter met buurtbewoners.
'Buurten in de Huiskamer' van start in De Prenter in Vianen: 'Nodig voor meer verbinding' Nieuws 24 apr, 15:00
• G. Bullée, M. Visser, L.Cordado en L. Geurtz.
Voedselbank Leerdam ontvangt cheque van 500 euro: 'We gaan hiermee door hoor' Nieuws 24 apr, 12:00

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden