Afbeelding
archieffoto: Nico van Ganzewinkel

Kidzfun Vianen gaat niet door

Algemeen 2.868 keer gelezen

VIANEN • De organisatie van Kidzfun Vianen heeft zondag bekend dat het evenement, gepland op 21, 22 en 23 augustus aanstaande, niet doorgaat.

In een verklaring op Facebook schrijft de organisatie dat er te weinig animo is. Bovendien werd vorige week bekend dat Bewonersorganisatie Monnikenhof bijna tegelijkertijd met Kidzfun Vianen gratis vakantieactiviteiten organiseert.

"Wij hebben dit besluit niet lichtzinnig genomen", schrijf de organisatie. Vervolgens wordt uitgelegd hoe men tot dit besluit is gekomen.

"We merken dat de animo voor Kidzfun dit jaar terugloopt. De vele vaste kosten die er zijn kunnen we er maar net van betalen. Het gaat met name om het afvoeren van het afval, de toiletwagen, het inhuren van de professionele EHBO'ers etc.

Daarnaast is er sinds kort een nieuwe organisatie in Vianen actief die tijdens dezelfde week soortgelijke activiteiten gaat organiseren, maar dan gratis. We moesten dit helaas lezen in de krant. Uit de reacties die we via Facebook mochten ontvangen kunnen we opmaken dat dit voor veel ouders een serieus alternatief is.

Het is te kort dag om alle inschrijvers voor Kidzfun de mogelijkheid te bieden om te annuleren, om zo in te kunnen schrijven voor de andere activiteit. Bovendien zouden die annuleringen voor ons een gat in de begroting betekenen en zouden we dit ten koste moeten laten gaan van geplande activiteiten zoals bijvoorbeeld de springkussens. Daarmee wordt Kidzfun voor deelnemers die overblijven minder aantrekkelijk. Hier willen we dus niet voor kiezen. Op dit moment kunnen we nog een aantal afspraken kosteloos annuleren.

Doorslaggevend
Het meest doorslaggevend is onze overtuiging dat een lokaal initiatief goed is voor de saamhorigheid in de gemeente. We zijn drie jaar geleden 'ingestapt' omdat deze gemeenschapszin juist ontbrak. Nu deze er weer is, willen we dit niet in de weg staan. Daarom willen we ook niet dat er tegelijkertijd twee verschillende evenementen zijn. Voor ons staat het belang van de kinderen voorop, en willen we ze de kans bieden om zo laagdrempelig mogelijk met elkaar te spelen in de laatste week van de vakantie. Keuze uit twee verschillende organisaties draagt niet bij aan de sociale cohesie, iets wat wij als organisatie juist willen bewerkstelligen. We hebben inmiddels contact gelegd met de nieuwe organisatie en we stellen waar mogelijk onze materialen en pallets voor hen beschikbaar. We willen u dan ook allen van harte oproepen om u aan te melden bij de nieuwe organisatie. Bij voldoende aanmeldingen en met name voldoende begeleiding gaat het door, dus doe het direct!"

Het reeds betaalde deelnemersgeld wordt binnen twee weken teruggestort.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Willy Cornelissen onder de goudreinet Schone van Boskoop bij zijn Solognot schapen
Bloesempracht aan de Diefdijk: 'Dat wil toch niemand missen?' Nieuws 23 uur geleden
• Wethouder Kees Bel in De Prenter met buurtbewoners.
'Buurten in de Huiskamer' van start in De Prenter in Vianen: 'Nodig voor meer verbinding' Nieuws 24 apr, 15:00
• G. Bullée, M. Visser, L.Cordado en L. Geurtz.
Voedselbank Leerdam ontvangt cheque van 500 euro: 'We gaan hiermee door hoor' Nieuws 24 apr, 12:00

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden