Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Burgemeester Groeneweg sluit Viaans eethuis Pasha

Algemeen 4.852 keer gelezen

VIANEN • In opdracht van burgemeester Groeneweg is besloten dat Eethuis Pasha vanaf woensdag 15 november 2017 niet langer geopend mag zijn.

"Aan de exploitant is herhaaldelijk verzocht om de juiste stukken te verstrekken om de benodigde vergunning te kunnen verlenen. Dit is echter niet gebeurd. De gemeente gaat daarom per direct over tot sluiting van Eethuis Pasha", zegt de gemeente woensdagmiddag in een persverklaring. 

Horecagelegenheden moeten aan verschillende eisen voldoen in verband met de veiligheid van bezoekers en omwonenden. "Aan deze eisen wordt getoetst en als een exploitant daaraan voldoet, wordt een vergunning verstrekt", aldus de gemeente. "Het is in onze gemeente gebruikelijk om toe te staan dat in aanloop naar het verstrekken van de vergunningen, horecazaken open mogen zijn. Het is dan wel van belang dat de exploitant zo snel mogelijk alles op orde heeft zodat de vergunningen verleend kunnen worden."

De exploitant van eethuis Pasha heeft volgens de gemeente in dit geval, na herhaaldelijk verzoek, niet de juiste stukken verstrekt. "Tegenover de soepele aanloopperiode staat dat de gemeente streng handhaaft op het op orde hebben van de stukken. De sluiting van Eethuis Pasha is in dezelfde lijn die de gemeente eerder ook heeft gehanteerd. Eerst de zaken op orde, dan weer open."

Burgemeester Groeneweg: "Ik realiseer me dat dit een ingrijpende maatregel is maar met dit besluit geef ik uitvoering aan de onlangs ingezette lijn, dat inrichtingen, die ik herhaaldelijk in de gelegenheid heb gesteld om gegevens aan te vullen en dit nalaten, door mij gesloten worden."

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Willy Cornelissen onder de goudreinet Schone van Boskoop bij zijn Solognot schapen
Bloesempracht aan de Diefdijk: 'Dat wil toch niemand missen?' Nieuws 22 uur geleden
• Wethouder Kees Bel in De Prenter met buurtbewoners.
'Buurten in de Huiskamer' van start in De Prenter in Vianen: 'Nodig voor meer verbinding' Nieuws 24 apr, 15:00
• G. Bullée, M. Visser, L.Cordado en L. Geurtz.
Voedselbank Leerdam ontvangt cheque van 500 euro: 'We gaan hiermee door hoor' Nieuws 24 apr, 12:00

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden