• De wedstrijdturnsters van DOS Vianen.
• De wedstrijdturnsters van DOS Vianen. Foto: Ramon Oost

DOS Vianen luidt noodklok vanwege onveilig gymzaaltje

Algemeen 2.217 keer gelezen

VIANEN • Gymnastiekvereniging DOS Vianen heeft dinsdagmiddag tijdens de begrotingsraad de noodklok geluid over de zeer krappe en onveilige situatie van trainingsaccommodatie 't Zwanengat. "Het is ronduit gevaarlijk voor de turnsters om hun oefeningen te doen", zei voorzitter Jeff van Snippenberg tijdens de inspreekronde.

Het komt regelmatig voor dat in het kleine gymzaaltje 24 leden aan het trainen zijn met negen turntoestellen, val- en landingsmatten en span(staal)kabels om enkele toestellen vast te zetten. Snippenberg: "Het is aan de inzet van alle trainsters en assistenten te danken dat er geen grote ongelukken gebeuren. Het is toch onvoorstelbaar dat je van turnsters verwacht dat zij hun wedstrijdsprong moeten trainen met aan twee kanten een muur. Overigens om de juiste aanloop te hebben staat de nooduitgang standaard open en moet men door het materialenhok lopen."

Bij het verkeerd afspringen of vallen van een balk, de brug of rekstok moeten de turnsters uitkijken dat ze niet in de spankabels van een ander toestel vallen of in botsing komen met een andere turnster. "Sterker nog: het is voor sommige turnsters onmogelijk en onverantwoord om de door de KNGU voorgeschreven wedstrijdoefeningen te trainen." 

DOS Vianen wil een trainingsruimte zoals er zoveel in Nederland zijn. "Een ruimte die is ingericht voor het turnen. Een ruimte waar wij de toestellen  kunnen laten staan. Een ruimte waar wij veilig kunnen trainen."

Snippenberg vroeg de gemeente om hulp, omdat de vereniging met een acuut probleem kampt. 

Het CDA kwam vervolgens tijdens de begrotingsbehandeling met een motie, waarin het college werd opgeroepen om op korte termijn een oplossing te vinden voor DOS. De motie werd met een ruime meerheid aangenomen. Alleen VHL Lokaal en het PvdA-raadslid Joop van Montfoort stemden tegen. Wethouder Marcel Verweij kon nog geen harde toezegging doen, omdat hij daarvoor afhankelijk is van de gemeentebesturen van fusiepartners Leerdam en Zederik.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Willy Cornelissen onder de goudreinet Schone van Boskoop bij zijn Solognot schapen
Bloesempracht aan de Diefdijk: 'Dat wil toch niemand missen?' Nieuws gisteren
• Wethouder Kees Bel in De Prenter met buurtbewoners.
'Buurten in de Huiskamer' van start in De Prenter in Vianen: 'Nodig voor meer verbinding' Nieuws 24 apr, 15:00
• G. Bullée, M. Visser, L.Cordado en L. Geurtz.
Voedselbank Leerdam ontvangt cheque van 500 euro: 'We gaan hiermee door hoor' Nieuws 24 apr, 12:00

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden