Afbeelding
Foto: 123RF.com

Zomermarkt in Maurik ten behoeve van restauratie

Algemeen 441 keer gelezen

MAURIK • Midden in het dorp Maurik staat de monumentale Sint Maartenskerk. 

Ieder jaar op de laatste zaterdag van juni wordt ten behoeve van de restauratie een Zomermarkt gehouden. Zo zijn in de afgelopen jaren de secco’s (muurschilderingen) in de kerk, de ramen aan de zuidzijde en het kerkorgel gerestaureerd uit deze gelden aangevuld met subsidie van het rijk.

Dit jaar willen men de opbrengst genereren voor de hoge glas-in-lood ramen aan de koorzijde van de kerk. Daarom is de leus voor deze Zomermarkt: ‘Uw giften klein en groot voor ons glas-in-lood’. 

Op vrijdag 24 juni vanaf 18.00 uur tot 21.00 uur is er in het middenschip van de Sint Maartenskerk de jaarlijkse boekenmarkt. Op zaterdag 25 juni is de traditionele zomermarkt rondom de Sint Maartenskerk. Start is om 09.30 uur en het duurt tot 16.00 uur. 

Er is een rommelmarkt met grote en kleine spullen. In de kerk de boekenmarkt. Rondom het plantsoen staan marktkramen met allerlei producten, zoals de kraam met vers gebakken cake en taart, tassen, info over yoga, etc.

Verder zijn er stands van de woensdag en/of zaterdagmarkt aanwezig. De vrijwilligers bemannen kramen met allerlei spelletjes. Tevens worden er de hele dag door verlotingen gedaan. 

Gesponsord door de plaatselijke middenstand zijn mooie prijzen te winnen. Voor het Verenigingsgebouw is het restaurantplein, met hamburgers van de “diervriendelijk verzorgde dieren”, een bar met allerlei lekkere drankjes en hapjes. Er is ook een oliebollenkraam en een terras.

Rob Zantinge

Redacteur

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden