<p>Noël geniet tijdens de roofvogelshow van een uil.</p>

Noël geniet tijdens de roofvogelshow van een uil.

(Foto: Rob Zantinge)

Kwetsbare kinderen genieten op superdag Just Dance in Tiel

  •   keer gelezen

TIEL • Zo’n 120 kinderen tot en met 16 jaar uit een groot deel van het land genoten zaterdag bij ROC Rivor in Tiel van de superdag Just Dance. “We hebben zelfs gisteravond nog aanmeldingen gehad”, zegt Simone Hendriks van de Stichting Pay it Forward, die de deze dag voor een kwetsbare doelgroep op touw zette. 


Behalve de kinderen waren er zo’n zestig begeleiders. En ongeveer vijftig vrijwilligers, die een training ‘inspirerend leiderschap’ volgen. “Het begint nu te leven”, zegt Simone even na elf uur, als bijna iedereen is gearriveerd. “In september zijn we met de organisatie begonnen, dus het was heel kort dag. We wilden het eerst in december doen, maar dat was - vanwege Sinterklaas en Kerst - toch niet zo handig.” 

Chocoladeletters en petjes
Just Dance kon geheel dankzij bijdragen van sponsors uit het hele land worden georganiseerd. “Inclusief chocoladeletters en petjes”, aldus Simone, die tijdens de voorbereidingen in contact stond met de Stichting Het Vergeten KInd. “Het was een hele uitdaging, maar nu ik hier ben en dit zie, ben ik heel trots.”

Dan verlaat ze het gesprek om Just Dance op het podium, via de microfoon, te openen. “Wij willen jullie graag een mooie dag geven, zodat wij ook een mooie dag hebben”, laat ze de kinderen en hun begeleiders weten. 

Jandino
Vervolgens kondigt Simone de eerste activiteit aan: de roofvogelshow. Daarnaast waren er activiteiten als schminken, knutselen, een goochelshow, zwaardvechten, hiphop-dans en ‘vind Jandino’. Inderdaad, bekend van tv!

Rob Zantinge
Redacteur
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten