Foto:

Bijdrage aan onderwijsvernieuwing leveren

  •   keer gelezen

Het onderwijs in Nederland gaat flink op de schop. Sinds eind 2017 werken zo’n 140 docenten en schoolleiders uit zowel het primair als voortgezet onderwijs onder de naam Curriculum.nu aan de grootste vernieuwing van de laatste vijftig jaar. Namens O.R.S. Lek en Linge uit Culemborg levert dramadocent Rik Weeting een belangrijke bijdrage.


Culemborg - Weeting maakt deel uit van het ontwikkelteam Kunst & Cultuur. Andere teams zijn Nederlands, Engels/Moderne vreemde talen, Rekenen & Wiskunde, Digitale geletterdheid, Burgerschap, Bewegen & Sport, Mens & Maatschappij en Mens & Natuur. Die negen teams beantwoorden in verschillende stappen de vraag wat leerlingen tussen 4 en 18 jaar zouden moeten kennen en kunnen.

Uiteindelijk volgt een plan van aanpak wat er tot het onderwijscurriculum moet behoren. Dat gaat komend voorjaar naar de minister. Als alles volgens plan verloopt, wordt het nieuwe curriculum in 2021 ingevoerd. Het lesaanbod op scholen wordt dan voor zeventig procent ingevuld door het nieuwe curriculum, dertig procent blijft over voor de eigen inbreng van de school. Voor Weeting is het een bijzondere ervaring. “Het is voor het eerst dat op zo’n grote schaal aan onderwijsvernieuwing wordt gewerkt. Tot nu toe werd dat van bovenaf gestuurd, dit keer komt het vanuit de onderwijssector zelf.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten