Foto:

Loop als kerstman voor het goede doel

  •   keer gelezen

Kerst, een tijd van gezelligheid met vrienden en familie. Knus met z’n allen rond de kerstboom met cadeautjes. Toch gaat niet iedereen op zijn lauweren rusten. De leden van Rotaract Rivierenland organiseren op zaterdag 22 december hun grootste evenement van het jaar: de Rotary Santa run.


Door Pauline Veenstra

Beusichem - De Rotary Santa Run is een loop van ongeveer drie kilometer in kerstmannenpak. Het pak zit bij de prijs van 10 euro voor volwassenen en 7,50 euro voor kinderen (tot 135 cm) inbegrepen. De opbrengst gaat volledig naar het goede doel. Dit jaar heeft de club hiervoor Stichting Help Elkaar Geldermalsen gekozen.

Rikkert van Harten (26) is één van de commissieleden die de kar trekt bij deze funrun. “Ik vind het ontzettend leuk om me op deze manier in te zetten voor de lokale gemeenschap. De Santa run is een evenement voor jong en oud, iedereen kan op zijn eigen manier participeren. Zo kun je de route wandelen of hardlopen en zorgt onze sponsor Mountain Bootcamps van FitLokaal voor extra uitdaging langs de route. Dweilorkest de Pap(k)lepels zorgt voor nog meer gezelligheid met hun vrolijke muziek.“

Rotaract Rivierenland organiseert de loop nu voor de tweede keer. De Santa Run is een concept van de Rotary, waar de club als ‘jongere zusje’ aan verbonden is. Rotaract Rivierenland is enige Rotaract Club die zelf een Santa Run organiseert in plaats van aan te sluiten bij een run van een Rotary club. “Een grote uitdaging, maar fantastisch om samen neer te zetten”, aldus Rikkert.

Vorig jaar haalde de club 1.750 euro op voor het goede doel Shelterbox, dit jaar gaat de volledige opbrengst naar Stichting Help Elkaar Geldermalsen. “Een lokaal doel dat zich met hart en ziel inzet voor mensen die vrijwel niets te besteden hebben. Bij Stichting Help Elkaar Geldermalsen kunnen ze ‘gratis shoppen’ om hun leven weer wat menselijker te maken. Daarnaast organiseren ze activiteiten voor jong en oud, waaronder een zomerkamp. We zijn met de club langsgegaan en voelden ons meteen geroepen om ons steentje bij te dragen.”

De club bestaat uit twaalf enthousiaste young professionals die iets willen teruggegeven aan de maatschappij. Rikkert vertelt: “Ik kan hier mijn persoonlijke kwaliteiten inzetten voor een betere wereld. Bij de Santa Run zijn dat mijn organiserende kwaliteiten. We zijn een groep young professionals met een brede achtergrond waar we veel van elkaar kunnen leren.”

De Santa Run vindt plaats op 22 december bij Recreatiegebied De Meent, Klassenburgerstraat 5A, in Beusichem. Je kunt je pak en startnummer vanaf tien uur ophalen. Om half elf begint de warming up met de trainers van Mountain Bootcamp. Om elf uur klinkt het startschot. Na afloop krijgen de deelnemers een warme beker chocomel, gesponsord door Partycentrum De Bruine Kip. Honger gekregen na de loop? Voor de liefhebbers is er friet en snert te koop.

Kaarten zijn te koop via rivierenland.rotarysantarun.nl/inschrijven.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier