Foto:

De Verbaas Vertelt: Pronkhanen

  •   keer gelezen

Pronken met andermans veren, dat gebeurt in de politiek nog wel eens. Zo zag ik deze week op Facebook twee uitbundig vrolijke wethouders van West Betuwe, de heren Goossens en Van Bezooijen voorbijkomen. Ze waren op bezoek bij het Elfdorpenspel in Meteren en staken de loftrompet over de organisatie. Voor de heren had het feest in Meteren een uitstraling van verbroedering en het sluiten van onderlinge vriendschappen. Volgens de wethouders mag dit feest niet verloren gaan en moet er worden nagedacht over hoe we dit zouden kunnen waarmaken in de nieuwe gemeente West Betuwe met 27 kernen. Toevallig moest ik deze week hun collega, Jacoline Hartman naar de overkant brengen. Ze vertelde vrijdagvond te zijn geweest en was onder de indruk van het Elfdorpenspel. Zij heeft al gedroomd van de West Betuwe Spelen 2020 en dan strijden om de gemeentebokaal. Vanaf het water wil ik niet achterblijven en wil ik voorzitter Gerda van Wijk, het bestuur en al haar vrijwilligers feliciteren met het geweldige succes. Ik hoor alleen maar lof. Knap hoe een klein dorp zo’n organisatie en niet te vergeten het benodigde geld bijeen weet te krijgen. Geweldig en dat zonder één euro als bijdrage van de gemeente West Betuwe, want als ik goed ben ingelicht hebben jullie zelfs nog de leges moeten betalen. Dus ik bedoel maar, als wethouders ergens hebben lopen pronken met andermans veren was dat wel in Meteren.


Culemborg Bijvoorbeeld

De 33e editie van het jaarlijkse evenement Culemborg Bijvoorbeeld zit er weer op. De markt in de vrijstad trekt jaarlijks duizenden bezoekers. De markt is uitgegroeid tot een sportweekend. Zo worden er landelijke roeiwedstrijden gehouden en de zwemwedstrijd Beusichem-Culemborg. Zo’n weekend staat of valt ook met het aantal mensen dat zich inzet als vrijwilliger. Onder die groep vrijwilligers zitten natuurlijk altijd wel mensen die we gangmakers noemen. Zo heeft Culemborg Kees van der Linden als onuitputtelijke gangmaker. Voor Culemborg is het te hopen dat hij nog jaren mee kan. Ik hoorde dat burgemeester Gerdo van Grootfeest het afgelopen weekend volop heeft genoten van de feestelijkheden in zijn stad.

Luchtbelhal

Voor Gertjan Keller van de gemeente Buren was het afgelopen week wel afzien. Hij zag zijn plan, waarover overigens al jaren wordt gesproken, als een zeepbel uit elkaar spatten. De sporthal waar zoveel schoolkinderen en sporters in Maurik en omstreken op zitten te wachten komt er voorlopig niet. Ik begreep dat een deel van de raad een luchthal wil. Dat zou goedkoper zijn en in Buren weet een deel van de politiek niet dat goedkoop ook vaak duurkoop is. Het vervoer van de kinderen naar andere locaties om te sporten kost kennelijk niets. Nee, als we het hebben over een voortvarend gemeentebestuur, moeten we niet in Buren zijn. Ik mocht deze week een bericht ontvangen van De Partij voor de Dieren. Nu wil ik niet zeggen dat ik een fan van deze club ben. Raad van Buren, ik zou toch maar een eens bij Joop de Jonge een kopje koffie gaan drinken. Ik denk, dat vooral de fractie van de VVD erachter komt, dat Joop toch ook wel eens goeie ideeën heeft. We zijn er, allemaal fijne vakantie.

Reageren kan: deveerbaas@gmail.com

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier