Start van de lampjesactie voor de beweegroute.
Start van de lampjesactie voor de beweegroute. (Foto: )

Actie voor beweegroute rond ziekenhuis Tiel

  •   keer gelezen

Er komt een rolstoelvriendelijke route rond het ziekenhuis in Tiel voor iedereen die prettig en verantwoord wil bewegen. Voor deze beweegroute gaat de stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland actie voeren.


Tiel - De route zal 1,4 kilometer lang worden en begint bij de hoofdingang van het ziekenhuis. Onderweg zijn er 16 oefeningen te doen aan de hand van stoeptegels en straatmeubilair. Met deze oefeningen traint de wandelaar balans, kracht en uithoudingsvermogen.

Om de beweegroute volledig aan te leggen en te markeren, is een bedrag van 10.000 euro nodig. Met de jaarlijkse lampjesactie wil de vriendenstichting geld bij elkaar brengen voor dit doel. De lampjesactie bestaat al een aantal jaar en is inmiddels een begrip. Bij de hoofdingang staat een corsowagen, voorzien van een lichtsnoer. Voor elke 5 euro wordt een lampje aangestoken. Meedoen kan door in het ziekenhuis een kaart in te vullen of door een donatie op www.vriendenvanzrt.nl.

De lampjesactie is mede mogelijk dankzij de corsovereniging Maurik die hun wagen Het Zwanenmeer ter beschikking stelt. De wagen staat voor het ziekenhuis tussen nu en 1 maart 2020.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten