Foto:

Burgemeester bezoekt KWC

  •   keer gelezen

Na een lockdown van elf weken zijn sinds 2 juni ook de middelbare scholen in Nederland weer open, zo ook het KWC. De nu coronaproof-school kreeg afgelopen vrijdag bezoek van burgemeester Gerdo van Grootheest.


Culemborg - De burgemeester ging vrijdag in gesprek met docenten en leerlingen. Hij was erg geïnteresseerd in hoe docenten en leerlingen de afgelopen weken het thuisonderwijs hadden ingericht en ervaren. Ook bespraken zij de voor- en nadelen van het thuisonderwijs en welke ervaringen er meegenomen kunnen worden naar de toekomst. Natuurlijk wilde de burgemeester ook weten hoe het KWC nu is ingericht en hoe het is om les te geven én daarbij de anderhalve meter regel in stand te houden.
De medewerkers van het KWC hebben keihard gewerkt om een anderhalve meter school te creëren zodat iedereen coronoproof naar school kan gaan. De leerlingen kunnen sinds 2 juni weer in beide gebouwen terecht, maar wel in aangepaste vorm. De lessen duren nu 45 minuten en alle klassen zijn in tweeën verdeeld, groep A en groep B. De groepen A en B zitten niet gelijktijdig op school. Wanneer groep A op school aanwezig moet zijn, volgt groep B de lessen, volgens rooster, thuis via Microsoft Teams en andersom. De leerlingen blijven zoveel als mogelijk in hetzelfde lokaal, de docenten lopen naar de lokalen voor hun lessen. Natuurlijk dient ook iedereen zich te houden aan de regels van het RIVM.
Hoe en wanneer er weer zaken veranderen in het onderwijs is afwachten. Voor nu tot aan de grote vakantie hoopt het KWC, met de huidige maatregelen, de leerlingen het onderwijs te kunnen bieden wat zij nodig hebben. Voor de leerlingen is het natuurlijk sowieso fijn om elkaar weer te zien en samen de lessen te kunnen volgen in plaats van in je eentje thuis.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier