De nieuwe trainer van SV Buren, Marcel Nijhuis, kijkt geconcentreerd naar zijn spelers tijdens een training. (Foto: archief M. Nijhuis)
De nieuwe trainer van SV Buren, Marcel Nijhuis, kijkt geconcentreerd naar zijn spelers tijdens een training. (Foto: archief M. Nijhuis) (Foto: )

SV Buren presenteert nieuwe trainer

  •   keer gelezen

Ik ben een echt voetbaldier, altijd geweest: zit in de familie


Arno voor de Poorte

Het kriebelt ontzettend bij de nieuwe trainer van SV Buren. Marcel Nijhuis (49) heeft voor zijn komst naar de Burense vierdeklasser een half jaartje stilgezeten: “Ik heb er zeker weten enorm veel zin in. Ik hoop op een mooi seizoen.”

Buren - Na het vertrek van Hans van Gameren naar WNC heeft Buren een opvolger. Wageninger Marcel Nijhuis heeft voor één jaar getekend om de Burense selectie onder zijn voetbaltechnische hoede te nemen. Hij is via via benaderd door P. Scheffer van de technische commissie. “Daarna ben ik een keer gaan kijken bij het eerste elftal,” vertelt Marcel. “Ik kreeg onmiddellijk het gevoel dat ik in mijn trainersverleden had bij Barneveld: dat heeft ook het karakter van een dorpsclub. Ik ben daar vijf jaar blijven ‘hangen’. Dus dat zegt genoeg.” Veel jeugd, dat is wat de nieuwe trainer aantrekt in de vereniging. “Daar heb ik in het verleden ook veel mee te maken gehad. De mix van jonge jongens met ervaren voetballers spreekt me erg aan.” Het is de missie van de oefenmeester om Buren uit het rechterrijtje te krijgen en stabiel in het linkerrijtje te laten spelen. “Die uitdaging ga ik graag aan,” zegt hij daar over.

Verandering

De trainer kent alle spelers nog niet goed genoeg om te beoordelen wat er precies inzit. Het voetbal aan deze kant van het land kent hij echter ‘wel aardig’. “Ik ben heel vaak in Kesteren, Lienden en Echteld geweest. Ik ben wel van plan om veranderingen door te voeren in de speelwijze.” Marcel is blij met de brede selectie van dertig man die hij volgend seizoen tot zijn beschikking heeft. “Daar zit ervaring tussen in de persoon van Senaid Jukic. De terugkeer van Kevin Groffen op het oude nest is een cadeautje voor mij. Hij brengt een bonk aan ervaring mee waar de jonge jongens heel wat van kunnen opsteken. Ik vertrouw erop dat ze het één en ander van hem willen aannemen.”

Open minded

De nieuwe, UEFA-B-gediplomeerde trainer wil er ‘open minded’ ingaan. Buren stond ten tijde van de uitbraak van het coronavirus met zeven punten onderaan. Aan het begin van de vorige competitie haalde Buren daarvan de meeste punten. Daarna kwam er zand in de voetbalmachine. “Dat moeten we achter ons laten,” vindt Marcel. “We gaan met frisse moed het nieuwe seizoen in. Alle neuzen dezelfde kant op. Teamsport doe je met minimaal achttien man plus de staf erom heen.” De oefenmeester heeft nog geen vastomlijnd idee voor welke aanvoerder hij gaat kiezen. “Eerst de boel maar eens observeren. De echte leider pik ik er zo uit.” Marcel is voorstander van een aanvallende speelstijl. Het liefst speelt hij 4-3-3. “Winnen doe je op de helft van de tegenstander. We moeten uitgaan van eigen kracht. Belangrijk daarbij is dat we een vast team met automatismen neerzetten. Daarom heb ik een eigen stijl.” De trainer wil die de komende periode gaan perfectioneren. Zijn eigen ervaring als voetballer in de hoofdklasse en de eerste klasse komt hem daarbij zeker van pas. ‘Ik hoop op een mooi seizoen met veel spelvreugde op het sportpark.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten