GGD start met proef vaccinatie voor arbeidsmigranten

  •   keer gelezen

GGD Gelderland-Zuid is donderdagochtend 10 juni gestart met een proef voor vaccinatie van arbeidsmigranten. Zo’n 50 arbeidsmigranten kregen op de vaccinatielocatie in Tiel hun eerste prik met het Pfizervaccin. 


Regio - Dit gebeurt in samenspraak met de uitzendorganisaties waarvoor zij werken. De vaccinatie vindt op vrijwillige basis plaats. Arbeidsmigranten van alle leeftijden kunnen zich aanmelden, maar worden pas uitgenodigd als zij aan de beurt zijn volgens de landelijke vaccinatiestrategie. 

De GGD onderneemt op dit moment acties om specifieke doelgroepen bij wie de vaccinatiebereidheid achterblijft apart te benaderen. Zo worden onder meer ook de dak- en thuislozen nu benaderd om zich te laten vaccineren. In dit kader wordt ook met de uitzendbureaus overlegd hoe arbeidsmigranten het beste worden bereikt. Martijn van der Meulen, arts bij GGD Gelderland-Zuid, is blij met deze pilot: ‘We merken dat het binnen het huidige vaccinatieprogramma lastig is voor arbeidsmigranten om een vaccinatie-afspraak te maken. Ze komen wel in aanmerking volgens de landelijke vaccinatiestrategie van het RIVM, maar hebben moeite om afspraken te maken door taalbarrières. Door samenwerking met de uitzendbureaus kunnen we deze doelgroep in eigen taal informeren en uitnodigen voor een vaccinatie. We verwachten op termijn een groot deel van de arbeidsmigranten in onze regio op deze manier te bereiken.’

Als de proef slaagt, dan worden ook andere uitzendorganisaties in de regio benaderd. De arbeidsmigranten zijn voor een groot deel afkomstig uit Polen, Bulgarije en Roemenië. De voorlichtingsinformatie is vertaald in drie talen; Pools, Roemeens en Engels.

Elke woensdag het nieuws uit Tiel per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier