<p>De jeugd van Ochten is blij met de komst van een voetbalkooi op het trapveldje aan de Verlengde Schoolstraat.&nbsp;</p>

De jeugd van Ochten is blij met de komst van een voetbalkooi op het trapveldje aan de Verlengde Schoolstraat. 

(Foto: Arno voor de Poorte)

Ochtense jeugd blij met voetbalkooi

  •   keer gelezen

De jeugd van Ochten heeft het voor elkaar: de felbegeerde voetbalkooi op het trapveldje aan ‘t einde van de Verlengde Schoolstraat staat er. Op 27 augustus 2021 is het officieel zover. Dan nemen ze hem in gebruik met een 5x5 toernooi. 


Ochten - Onder aanvoering van actieve moeder Donja Sanders-Woldberg ziet de voetballende jeugd in Ochten een langgekoesterde wens in vervulling gaan. Een heuse voetbalkooi. Na wat gekrakeel over de plaatsing is ie er dan toch. De dertienjarige Hanna Fransen is er heel blij me. “Ik vind het superleuk, want nu is er tenminste iets te doen in Ochten. Ik hoef nu niet naar Opheusden te fietsen om in de kooi te kunnen voetballen.” Zelf speelt Hanna bij DFS, bij de meiden onder vijftien. “Deze kooi is helemaal goed om mijn skills en trucs te verbeteren.” 

Sebastiaan Koedam (13), ook speler bij de jeugd van DFS, vindt het ‘supercool’ dat de kooi er is. “Ik en heel veel mensen met mij gaan de voetbalkooi vaak gebruiken en zeker weten leuk vinden.” Donja zegt dat speciaal voor de aanzuigende werking van de voetbalkooi op fietsende jeugd is gezorgd voor een extra fietsenstalling aan de kop van het veld. “Dat hebben we zo kunnen afspreken met de bewoners.” Thomas Sanders (14) is vooral blij met de komst van de kooi, omdat deze een vlakkere ondergrond heeft dan het huidge trapveldje . “Hierdoor kunnen we beter en strakker de bal naar elkaar passen. Zo heb je meer controle over de bal. Dat komt onze techniek en trucs ten goede.” De bal zal er best nog geen keer overheen vliegen, want de kooi heeft geen dak. De hoogte van de wanden was gepland op twee meter. Donja zegt dat ze succesvol heeft aangeklopt voor een subsidie in het kader van beweging bij Neder-Betuwe Bloeit. “We hebben € 2.500 gekregen om de kooi net wat hoger te maken. Daar zijn we dankbaar voor en blij mee.”

Minder blessures

Wessel de Kat (15)  vindt het ook ‘fijn’ dat de voelbalkooi er definitief is gekomen. De voetballer van DFS noemt het zelfs ‘perfect’. “Het is hier een behoorlijk hobbelig grasveld dat er ligt. Daarom ben ik met de kooi erg in mijn nopjes.” Donja zegt dat er een behoorlijke grote strook gras overblijft. “Daar kunnen kinderen andere activiteiten op blijven uitvoeren. Ook voor hen gelden trouwens de spelregels die vooraan het veld op een bord komen staan. Het is de bedoeling dat het na 22.00 uur stil is op dit terrein en dat er overdag geen overlast ontstaat door harde muziek.” 

Joep Peters (13) voetbalt bij Uchta in Ochten. Hij heeft er veel vertrouwen in dat het lekkerder voetballen is in de kooi. “Ik zie als voordeel dat het spelen op een vlakke ondergrond minder blessures oplevert. En met regen is het trapveld drassig. Onze nieuwe kooi is voorzien van een laag kunstgras. Daar loopt het water makkelijker vanaf.” Iedereen hoopt dat er meer ‘gasten’ komen voetballen. Vandaar dat ze een oproep doen aan jongeren van 11-15 jaar om zich op te geven voor ‘t 5 tegen 5 toernooi op 27 augustus om 18.00 uur. Opgeven voor 23-08-2021 bij Kesley van Mozaïek 06-18 96 64 94.

Arno voor de Poorte

we kunnen in de kooi onze skills en trucs mooi verbeteren

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten