De heren van WHV wonnen ook van concurrent Sliedrecht.

Heren WHV blijven ongeslagen

Sport 49 keer gelezen

ASPEREN • De heren van WHV hebben ook de wedstrijd tegen koploper Sliedrecht Sport in winst weten om te zetten.

Dankzij de mooie 3-1 thuiszege is WHV Sliedrecht, dat een wedstrijd meer heeft gespeeld, nu tot op drie punten genaderd.

Goede start
WHV startte de wedstrijd goed. De ploeg serveerde met druk en varieerde met de aanval. Al snel pakte WHV een mooie voorsprong, totdat Sliedrecht halverwege de set de servicedruk opvoerde. De Asperense mannen kregen meer moeite om de side out te spelen, waardoor de verdediging van Sliedrecht meer ballen kon oppakken.

WHV schakelde bijtijds bij en was boven de 20 de meeste stabiele ploeg. Op 24-23 was het Josias Dankers die het setpunt wist te benutten door de bal slim via de blokkering van Sliedrecht uit te slaan.

Onzorgvuldig
In de tweede set was WHV niet helemaal bij de les. De passing was onzorgvuldig, waardoor de aanvallers slechts moeizaam bediend konden worden. Sliedrecht had dat in deze fase beter voor elkaar en liep zo vrij eenvoudig weg bij de Asperense ploeg.

WHV wist zich in de loop van de set te herpakken. Te laat om de tweede set te redden, maar een prima opmaat voor de derde set.

Ruime cijfers
De derde en vierde set werden met ruime cijfers door WHV gewonnen. Dankzij een omzetting van coach Mirjam Steenis kreeg de ploeg meer grip op de service van Sliedrecht.

Joeri van Wijk en Niels Reder zorgden voor veel servicedruk bij de thuisploeg. Daarnaast werkte WHV verdedigend hard en pakte dankzij onder meer René Roth ook blokkerend de puntjes mee.

Variatie
Verder zat er veel variatie in het aanvalsspel. Stefan Arp en Wildrik van de Plassche kwamen regelmatig goed door op de middenpositie. Ook Tobias Pesselse en Josias Dankers, die vanuit het tweede invielen voor de afwezige Joost de Jong, speelden aanvallend een prima partij.

Sliedrecht kon geen passend antwoord meer verzinnen, waardoor er langzaam wat frustratie in het spel sloop.

Prima overwinning
En zo wist WHV een prima overwinning te boeken op het tot dan toe nog ongeslagen Sliedrecht Sport.

Komende zaterdag mogen de heren op bezoek in Rotterdam om daar de degens te kruisen met Fusion.

• Willy Cornelissen onder de goudreinet Schone van Boskoop bij zijn Solognot schapen
Bloesempracht aan de Diefdijk: 'Dat wil toch niemand missen?' Nieuws gisteren
• Wethouder Kees Bel in De Prenter met buurtbewoners.
'Buurten in de Huiskamer' van start in De Prenter in Vianen: 'Nodig voor meer verbinding' Nieuws 24 apr, 15:00
• G. Bullée, M. Visser, L.Cordado en L. Geurtz.
Voedselbank Leerdam ontvangt cheque van 500 euro: 'We gaan hiermee door hoor' Nieuws 24 apr, 12:00