Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Sandro Cara op het erepodium in Leeuwarden.
• Sandro Cara op het erepodium in Leeuwarden. (Foto: Aangeleverd)

Sandro Cara derde op WK sprint

  •   keer gelezen   Sport

HEUKELUM • Schaatser Sandro Cara (47) uit Heukelum is afgelopen weekend bij de heren Masters 45+ derde geworden op het WK sprint in Leeuwarden. Een uitzonderlijke prestatie, omdat Cara geen sprinter is.


Sandro Cara bevestigde met de derde plaats zijn uitstekende vorm van dit seizoen. vorige maand prolongeerde Cara zijn nationale titel. "Het was in Leeuwarden een topevenement met alles erop en eraan."

"Er stonden maar liefst 220 deelnemers uit diverse landen aan de start. De oudste deelnemer was een Japanner van 89 jaar", vertelt de inwoner van Heukelum.

Top
Cara was niet zo tevreden over zijn 500 meters. "Maar mijn 1000 meters waren top." Op de eerste dag reed hij 40.95 (4e) en 1.19.77 (2e). "Op de tweede dag verknalde ik mijn 500 meter met 41.17 (4e), maar mijn kilometer was weer top met 1.19.52. Die afstand won ik."

De Rus Eduard Bajev werd wereldkampioen, de Noor Jørn Pettersen tweede. Cara sleepte in het eindklassement de derde plaats in de wacht.

Doel
Na het behalen van de bronzen medaille op het WK sprint heeft Sandro Cara dit seizoen nog één doel.

"Volgende week reis ik af naar Bjugn in Noorwegen om van 22 tot en met 24 maart met het Wereldkampioenschap allround mee te doen. Ik ga proberen om het wereldrecord op de 5 kilometer te verbeteren dat nu op 7.01.95 staat."

André Bijl
Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam, Alblasserwaard en Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier