Logo hetkontakt.nl/leerdam
• BC Leerdam geeft een cursus voor starters.
• BC Leerdam geeft een cursus voor starters. (Foto: Levin den Boer)

Bridgen voor starters bij BC Leerdam

  •   175 keer gelezen   Sport

LEERDAM • Bridgeclub Leerdam begint in september met de cursus 'bridge leren voor starters'. Deze starterscursus begin op 18 september.

De cursus wordt gegeven in het kader van 'denken, doen en bewegen'. "Bridge is een sport van de geest: het houdt je hersenen en geheugen scherp. Daarnaast is bridgen pure ontspanning, is te leren door iedereen en zorgt voor ontmoetingen met de ander", aldus het enthousiaste bestuur van BC Leerdam.

Clubverband
Volgens het bestuur is het 't leukst om de sport te beoefenen in clubverband. "Dan gaat het niet alleen om het spelelement, maar ook om het sociale aspect." 

"In clubverband ontmoet je 'toffe' medebridgers en kun je leuke contacten leggen. Bridgen is een gezellige hobby voor jong en oud."

Starterscursus
De starterscursus begint op 18 september. In een aangepast tempo wordt het spel eerst uitgelegd en daarna met behulp van de cursusleiders geoefend. Voorkennis van bridge is niet nodig, zelfs ervaring met kaartspelen is geen vereiste.

De cursus duurt elf middagen en wordt van 13:30-16:00 uur gegeven in gebouw De Vogelvriend aan de P.M. van Gentstraat 23. De kosten bedragen 25 euro, inclusief lesboek. Cursusleiders zijn Hans de Lange en Theo Alderlieste.

Sociale hobby
"Het mooie van deze sociale hobby is dat iedereen, man en vrouw, jong en oud met elkaar kunnen spelen. In elf dinsdagmiddagen leert u het mooie spel. De cursus wordt ondersteund door gemeente Leerdam. Voor slechts 25 euro kunt u deelnemen. Wat let u nog", aldus het bestuur.

Belangstellenden kunnen voor nadere informatie of aanmelding terecht bij bridge.leerdam@hotmail.com of telefonisch via 0345-611556.

Ook is het mogelijk te bridgen in clubverband. BC Leerdam is elke maandagavond en donderdagmiddag actief. Op maandag wordt er gespeeld in Het Dak, op donderdagmiddag in De Vogelvriend.

André Bijl
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK