• BC Leerdam geeft een cursus voor starters.
• BC Leerdam geeft een cursus voor starters. Foto: Levin den Boer

Bridgen voor starters bij BC Leerdam

Sport 348 keer gelezen

LEERDAM • Bridgeclub Leerdam begint in september met de cursus 'bridge leren voor starters'. Deze starterscursus begin op 18 september.

De cursus wordt gegeven in het kader van 'denken, doen en bewegen'. "Bridge is een sport van de geest: het houdt je hersenen en geheugen scherp. Daarnaast is bridgen pure ontspanning, is te leren door iedereen en zorgt voor ontmoetingen met de ander", aldus het enthousiaste bestuur van BC Leerdam.

Clubverband
Volgens het bestuur is het 't leukst om de sport te beoefenen in clubverband. "Dan gaat het niet alleen om het spelelement, maar ook om het sociale aspect." 

"In clubverband ontmoet je 'toffe' medebridgers en kun je leuke contacten leggen. Bridgen is een gezellige hobby voor jong en oud."

Starterscursus
De starterscursus begint op 18 september. In een aangepast tempo wordt het spel eerst uitgelegd en daarna met behulp van de cursusleiders geoefend. Voorkennis van bridge is niet nodig, zelfs ervaring met kaartspelen is geen vereiste.

De cursus duurt elf middagen en wordt van 13:30-16:00 uur gegeven in gebouw De Vogelvriend aan de P.M. van Gentstraat 23. De kosten bedragen 25 euro, inclusief lesboek. Cursusleiders zijn Hans de Lange en Theo Alderlieste.

Sociale hobby
"Het mooie van deze sociale hobby is dat iedereen, man en vrouw, jong en oud met elkaar kunnen spelen. In elf dinsdagmiddagen leert u het mooie spel. De cursus wordt ondersteund door gemeente Leerdam. Voor slechts 25 euro kunt u deelnemen. Wat let u nog", aldus het bestuur.

Belangstellenden kunnen voor nadere informatie of aanmelding terecht bij bridge.leerdam@hotmail.com of telefonisch via 0345-611556.

Ook is het mogelijk te bridgen in clubverband. BC Leerdam is elke maandagavond en donderdagmiddag actief. Op maandag wordt er gespeeld in Het Dak, op donderdagmiddag in De Vogelvriend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Willy Cornelissen onder de goudreinet Schone van Boskoop bij zijn Solognot schapen
Bloesempracht aan de Diefdijk: 'Dat wil toch niemand missen?' Nieuws 23 uur geleden
• Wethouder Kees Bel in De Prenter met buurtbewoners.
'Buurten in de Huiskamer' van start in De Prenter in Vianen: 'Nodig voor meer verbinding' Nieuws 24 apr, 15:00
• G. Bullée, M. Visser, L.Cordado en L. Geurtz.
Voedselbank Leerdam ontvangt cheque van 500 euro: 'We gaan hiermee door hoor' Nieuws 24 apr, 12:00

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden